26 Kasım 2012 Pazartesi

Badem Yağı Kaş


Kirpik bakımında olduğu gibi kaş bakımında da badem yağı fazlasıyla kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Tüylenme yapar mı kaygısından kaynaklı badem yağının kaşa nasıl kullanılması gerektiği hakkında sizlere aşağıda net bilgiler vereceğiz. Umarım işinize yarayacaktır. 

Badem Yağı Kaş

Badem Yağı Kaş
Kaş bakımı için badem yağı kullanabilirsiniz, kaşlarınız badem yağı sayesinde oldukça güzel ve parlak gözükecektir.Kaşlarımız yüz hatlarımıza kimlik kazandırırlar. Özellikle soğuk ve ayaz kış mevsiminde, saçımız ve cildimiz gibi, kaşlarımız da hasar görürler. Eğer kaşlarınıza yeterli ve doğru bir bakım yapılmazsa kaşlarınızın azalması da kaçınılmaz olacaktır. Çoğumuz, hasar gören saç ve cildimiz için değişik bakım ürünleri ve yöntemleri uygularız fakat kaş ve kirpiklerimizi çoğu zaman ihmal ederiz

Oysa saçlarımız gibi kaşlarımız için de düzenli bir bakım gerektirir. Kaş bakımında bazı kozmetik ürünlerden ziyade özellikle bitkisel yağlar kullanılmalı. Hasar görmüş kaşlar için kullanılacak bitkisel yağlar, nemlendirici etkilerine iyi cevap vermektedirler.

Kaşları Güzelleştiren Bitkisel Yağlar

Hint yağı ve tatlı badem yağı, kaş ve kirpikler için zararsız mükemmel nemlendiriciler olarak tercih edilebilir. Yalnızca nemlendirmekle kalmaz aynı zamanda onları beslerler.Kirpiklerinizin doğal rengini ortaya çıkarmakta da çok marifetlidirler. 
Hint yağı, Hint yağı ağacının tohumlarından elde edilen zengin, kayganlaştırıcı ve yumuşatıcı bir yağdır. Dudak bakımında da kullanılır. 
Tatlı badem yağı, badem ağacının tohumlarından sıkılır, nemlendirici ve besleyici etkileri vardır. Ancak şuna dikkat çekmek isterim: Acı badem yağı gözler için zararlıdır, kullanılmamalıdır. 

Badem yağının farklı kullanımları için bakınız: Badem Yağı Kullanımı

Banyo Sonrasında Uygulanacak Kaş Bakımı


Kaş ve kirpik bakımından badem ve hint yağını beraber kullanmak çok önemlidir. Badem yağı ile hint yağını eşit oranlarda karıştırmanız ve kaşlarınıza ve kirpiklerinize göze kaçırmadan sürmeniz gerekir. Bunu banyo öncesi yapabilirsiniz. Bir saat kalması yeterlidir, ardından gül suyu ile temizleyin. Gül suyu temizlerken nemlendiren ve onarıcı bakım yapan bir üründür.


Kaş bakımı için özellikle bayanlara bir çok ürün sunulmakta ve ciddi rakamlara satılmaktadır; ama kaş bakımında hiç bir ürününün yerini dolduramayacağı yağ badem yağıdır. Badem yağı içerdiği mineraller ve vitaminler ile kaşların bakımı ve canlılığı için çok özel bir şifalı yağdır.



Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz,umarım yararlı bir yazı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder