26 Kasım 2012 Pazartesi

Badem Yağı Kirpik


Badem yağı saçlara saçlara kullanılmaz aynı zamanda gür ve uzun kirpikler içinde idealdir. Bizlerde badem yağını etkili ve güvenli bir şekilde kirpiklere nasıl kullanacağınızı ve ne gibi faydalar sağlayacağını aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Badem Yağı Kirpik

Badem Yağı Kirpik
Her kadın gözlerini daha güzel ve çekici hale getirirken kalın ve uzun kirpiklere sahip olmayı ister. Pek çok kadın mükemmel kirpiklerle doğmak için çok şanslı değildir. Bu nedenle görsel çekiciliğini artırmak için maskara ve sahte kirpikler kullanırlar. Ancak, bu makyaj ürünleri sadece geçici bir çözüm sağlayabilir. Daha sonra kirpiklerin büyümesini destekleyebileceklerini iddia eden jeller ve kremler vardır. Bu ürünlerin dezavantajı, kimyasal içermeleridir. Böylece, gözler gibi hassas bir alanda kullanmak için biraz tereddüt ediyorlar. Bu nedenle, kirpik büyümesini desteklemek için güvenli ve etkili bir çözüm badem yağının kullanılmasıdır. 

Belirli bir büyüme döngüsüne sahip oldukları için kirpiklerine dikkat etmek önemlidir ve onları daha hızlı büyütecek bir şey bulmak zordur. Ortalama olarak, bir kirpik uzaması için birkaç haftaya ihtiyaç duyar; her kirpik, doğal olarak düşmeden önce yaklaşık altı ay gibi bir yaşam döngüsüne sahiptir (dışarı çekilmedikçe, gözleri ovarak veya yıkarken yerinden düşmedikçe). Tatlı badem yağı, kirpiklerinizi nemlendirmek ve düzenli ve doğru bir şekilde uygulandığında büyümeyi teşvik etmek için ideal bir yoldur.

Kirpikler için Badem Yağı Faydaları

Badem yağı, zengin bir E Vitamini, yağ, magnezyum ve kalsiyum kaynağı olarak bilinir. Bu badem yağını çok nemlendirici bir madde yapar. Badem çekirdeklerinden çıkarılan badem yağı soluk altın renklidir. Badem yağı saçlara ve kirpiklere parlaklık katar. Saçları besler ve kütikülleri pürüzsüzleştirir, bir süre sonra kalın, uzun ve güçlü yapar. Saçınızın dökülmesini de engelleyebilir.

Badem Yağı en sevilen bitki yağlarından biridir. Cildiniz ve saçlarınız için birçok besleyici faydası vardır ve saçınızı daha uzun ve sağlıklı bir şekilde büyütmek istiyorsanız en çok tercih edilen tedavilerden biridir. Böylece kirpiklerimizi daha uzun ve sağlıklı yapmak için tercih edeceğimiz şeydir.Tekli doymamış yağlar, E vitamini ve kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin mükemmel bir kaynağıdır. Bütün bu bileşenler kirpiklere çok miktarda besin sağlar ve sağlıklı hale getirir. Kirpik tüylerine doğal bir parlaklık  katar ve kirpikler üzerinde nemlendirici bir etkiye sahiptir.

Badem yağı kullanmanın en büyük avantajı hafiftir ve diğer yağlara kıyasla daha az yağlı bir yapıya sahip olmasıdır. Bu nedenle, yağın kirpiklere uygulanmasından sonra ağır bir his ya da rahatsızlık hissetmezsiniz. Başka bir şaşırtıcı kalite, her tür cilt için uygun olmasıdır. Son derece hassas bir cildiniz olsa bile, badem yağını herhangi bir yan etki korkusu olmadan rahatça kullanabilirsiniz. 

Kirpiklere Badem Yağı Kullanımı

Göz makyajını iyice çıkarın ve bir gün demeden önce yüzünüzü iyice temizleyin. Şimdi bir maskara fırçası al. Sterilize olduğundan ve fırça üzerinde maskara kalmamasına dikkat edin. Maskara fırçasını badem yağına batırın ve yağı önce sol kirpiklere uygulayın. Yağı bir maskara uyguladığınız gibi uygulayın.  Tüm kirpiklerin yağ ile kaplı olduğundan emin olmak için birkaç kez tekrarlayın. 
Bunu her gece yapın ve bir ay veya iki ay içinde bir fark göreceksiniz. Kirpiklerin dört ile altı haftalık bir büyüme döngüsü vardır, bu yüzden kirpik uzunluklarındaki bazı farklılıkları görmek çok zaman alır.


Badem yağı sadece kadınlara çekici kirpikler sağlamaz. Aynı zamanda erkeklerin sakal ve bıyıklarını gürleştirmek adına da kullanılabilir. Bu açıdan Badem Yağı Bıyık Sakal Bakımı başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder