23 Temmuz 2013 Salı

Badem Yağı Saç Uzaması


Sizlere yararlı bilgiler içermesi nedeniyle bu makaleyi badem-yagi.org adresinden alıntıladım. Ayrıca yardımcı olması açısından sizlere İngilizce makalelerden elde edindiğimiz bilgileri de sunacağız. Bu bilgiler sayesinde saçlarınızı koruyacak ve dökülmesini engelleyeceksiniz.Ayrıca saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını sağlayacaksınız. 

Saç Uzamasında Badem Yağı

Badem Yağı Saç UzamasıSon dönemlerde saç uzatmak isteyen kadınlar bu amaçlarına ulaşmak için özellikle badem yağından faydalanmaya çalışıyorlar. Sinameki ve turplu tarifler veriliyor, bitkiler her ne kadar değişse de e vitamini ve badem yağı her daim hazırlanan karışımların içerisinde yerini alıyor.

Badem yağı saç uzatır mı

badem yağını saç uzatmada kullanan kadınların aklına gelen ilk soru badem yağı saç uzatır mı sorusu. Bu sorunun cevabı kısmen evet, aslında saçınızı hiç bir yöntem normalden kat be kat daha hızlı uzatmaz. Yani saç uzatma formülü ararken mucize beklemeyin. Saçlarınız olağandan %10 daha hızlı uzayabilir badem yağı sayesinde. Badem yağı saçları besleyen oldukça değerli bir yağdır. Yani saç uzamasına etkisinden ziyade saç derinizi ve saçlarınızı besleyen oldukça güzel bir yağdır.

Badem yağı saça nasıl uygulanır

  • Badem yağı genelde saç uzatma tariflerinde kullanılırken, bitki sularıyla karıştırmak önerilir. Aslında bu bile başlı başına yanlıştır. Bir diğer yanlış badem yağını şampuanla karıştırmaktır. Genellikle yağ kimyası ve kozmetik kimyasından habersiz bir takım medyatik soytarılar bu tarz tavsiyelerde bulunur ama bunlara itibar etmeyiniz. Yani badem yağını şampuana katarsanız şampuanınızın yapısını bozmak dışında bir işe yaramaz.
  • Aslında şampuana ne yağı katarsanız katın şampuanın yapısı pek değişmez. Tabi burada bir hususu hatırlatmakta fayda var eğer şampuanınıza yağ bazlı değilde su bazlı olan b vitamini ilave ederseniz şampuanınızın kalitesinde artış sağlayabilirsiniz. Şampuan demişken kullandığınız şampuanların sls vb. içermemesine yani sülfatsız olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Gelelim badem yağının saça nasıl uygulandığına, badem yağı ister saç uzatmak ister saç beslemek maksatlı olsun saça direkt olarak sürülmeli ve 30 dakika kadar bekletilmelidir. Gerek saç derisine gerekse saç boylarınıza süreceğiniz badem yağını hafif masaj yaparak sürmelisiniz.
  • Saç uzatmada badem yağı kullanacaksanız yağı saç derinize uygulamanız gerektiğini unutmayın. 

Badem Yağı ile Saçlarınızı Koruyun

İlk olarak şunu söylemek istiyorum ki, tatlı badem yağı dokusunu gerçekten çok ideal olduğunu bilmelisiniz. Kalın yağlı bir yağ türü değildir. Hafif bir yağdır ve saç desinde kolayca emilir.  Kişisel olarak saçım için harika bir nemlendiricidir.  

          Badem Yağı Saç Dökülmesi 

  • Bir magnezyum eksikliğiniz varsa, saçlarınız dökülebilir. Neyse ki, tatlı badem yağı magnezyum içerir ve bu mineral, özellikle diğer vitaminler ve mineraller ile birleştiğinde saçınızın dökülmesini engeller. Magnezyum, diğer vitaminlerle birlikte, saçınızı kökte güçlendirir, bu da aşırı kırılmayı ve saç dökülmesini durdurabilir.  
  • Yüksek konsantrasyonda protein, mineral ve vitamin içerir. Bazıları şunlardır: magnezyum , çinko , yağ asidi omega 9, 3 ve 6; A, B ve E vitaminlerinin yanı sıra bu yağın bu çeşitli besin bileşenleri kuru, mat ve saça parlaklık kazandırmaya yardımcı olur; inanılmaz saç büyümesi için besinler sağlar. Bu, istenmeyen saç dökülmesinden korunmak için çok önemlidir. 
  • Tatlı badem yağı, istenmeyen saç dökülmesinden sorumlu olduğum kirlerin saç derisini temizlemeye yardımcı olan antioksidanlar içerir. Bunu gözenekleri açmak ve kafa derisini besleyerek tutmak. Bu, saç büyümesi için ideal bir ortam olan daha yumuşak ve pürüzsüz bir kafa derisi ile sonuçlanır. Gözenekler ölü deri hücreleri, kir, ter ve hatta ürün birikmesiyle engellenebilir. Vitaminler ve mineraller, kuru, kaşıntılı ve tahriş olmuş cildi rahatlatır ve cilt rahatsızlıklarından kaynaklanan cilt iltihaplanmasını azaltır; kepek, egzama ve sedef hastalığı gibi. Zengin çinko özellikleri, bu cilt durumlarının çoğunun iyileştirilmesinden de sorumludur. 
  • Daha önce de belirttiğim gibi, tatlı badem yağı çok güzel bir nemlendiricidir. Saç derisine ve saçınıza çok kolay emer; hızla saçlarınızı daha uzun süre nemlendirir. Yağ asidi içeriği saçınızın nemlenmesini sağlar. Birçok vitamin ve mineral saçlarınızı sağlıklı ve güçlü bir şekilde kırılmasını  önler. Saçınızı nemlendiren doğal nem geçirme özelliklerine sahiptir ve doğal yağlarınızı saçlarınızda ve kafa derilerinizde tutar. Bu saçlarınızın dökülmesini ve saç büyümesini kazanmasını sağlamak için mükemmeldir.
  • Tatlı badem yağları çok hafif dokulara bağlı olarak, saç kremi içinde harikadır. Saçlarınızı doğal parlaklık ve güzelliğinize getirmeye yardımcı olur. Ayrıca saçı yumuşatır ve elastikiyetini koruyarak saçlarınızı güçlü, yönetilebilir ve büyümeye devam eder. Saçınıza uygulanan tatlı badem yağı masajı saç köklerini uyararak saç dökülmesini hızlandırır ve saç kaybını azaltır. 

Bu yazımızla alakalı olarak badem yağı saç bakımı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder