13 Aralık 2013 Cuma

Badem Yağının Saça Faydaları


Badem yağı ile saç bakımı yapmak son derece etkili bir bakım yöntemi ile karşımıza çıkmaktadır. Bu yazımıza badem yağının saça faydaları hakkında bilgi verilmenin yanı sıra saça nasıl kullanacağınızı da aktarılacaktır. İyi okumalar dileriz.  

Saç için Badem Yağı

Badem Yağının Saça Faydaları
Badem yağı badem tohumlarından soğuk pres yardımıyla çıkarılmasıyla elde edilmektedir. Badem yağı incelik bakımından hindistan cevizi yağı ile benzerlik gösterdiğinden zararlı güneş ışınlarına karşı ve nemlendirme amaçlı da kullanılmaktadır. Badem yağı acı ve tatlı olmak üzere iki şekilde bulunur. İki şekilde de saç bakımı için ve saç dökülmesine karşı kullanılabilir. Ayrıca badem yağı E Vitamini ve protein bakımından fazla zengindir.Badem yağı, güzellik amacıyla veya ayakkabı koruma amacıyla kullanılan bir tür yağdır. Ayrıca fazla tercih edilmemesine karşın ney sazının bakımında da kullanılır.

Badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Kuru ve çatlak ciltleri fazla olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Kaşları yanan/küsen ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi fazla başarılı sonuçlar verir. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.

Cilt ve saç bakımında pek fazla yararı bulunan badem yağı saçları nemlendirmek, daha parlak görünmesini sağlamak ve güçlendirmek için kullanabileceğiniz en ideal doğal yağlar arasında yer almaktadır. Saçlar için fazla yararlı E vitamini ve magnezyum bakımından zengin olan badem yağı aynı zamanda fön, saç maşası ve boya gibi yıpratıcıların etkisini azaltmak, saçın daha sağlıklı uzamasını sağlamak içinde kullanılabilir.



Badem yağı nasıl kullanılır?


1. Yöntem: Kullanılan saç kremi içerisine bir çay kaşığı badem yağı koyularak banyodan sonra kafa derisine masaj ile uygulanır, bir dakika beklendikten sonra saçlar yıkanır ve durulanır.

2. Yöntem: Nemli olan saçlar, kuru saçlara göre yağı daha iyi emeceğinden, öncelikle saçlarınızı yıkayıp bir havlu ile hafifçe kurulayın. Daha sonra kafanıza birkaç damla badem yağı dökerek parmak uçlarınızla kafa derinize masaj yaparak uygulayın. Bu sırada yağın saçlarınızda daha iyi dağılması için tarak yardımıyla da saçlarınızı geriye doğru (saçlarınıza baskı yapmadan) tarayabilirsiniz. Badem yağını saçlarınıza uyguladıktan sonra saçlarınızı bone ile kapatarak 15-20 dakika kadar yağın iyice emilmesini bekleyin. Son olarak da sıcak su ve şampuan ile saçlarınızı güzelce yıkayarak, badem yağını temizleyin. Eğer badem yağını saçlarınızdan temizlemekte zorlanıyorsanız, yıkama suyuna biraz limon suyu karıştırarak badem yağının daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Haftada bir kez uygulanacak badem yağı, saçlarınızı, yumuşak, parlak ve daha dirençli hale getirecektir.


Tatlı Badem Yağı Saçınıza Faydaları ve Kullanımı




Tatlı badem yağı, saç derisi de dahil olmak üzere kuru veya hassas ciltleri yumuşatan harika yağlama özellikleri içerir. İşte size uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacak faydalardan sadece birkaçı.
  • Sıcak yağ tedavisi olarak kullanın. Yağ, nemlendirici özellikler sunacaktır, böylece saçlarınız gün boyunca kuru olmayacaktır. Bu yağı dükkanlarda satın alabileceğiniz ve pahalıya mal olan bu küçük sıcak saç bakım ürünleri tüplerinin yerine kullanabilirsiniz.
  • Saç şekillendirme için kullanın. Saçınız kıvırcık veya dağınık ise, yerinde tutmak için saç spreyi veya saç jeli yerine tatlı badem yağı kullanabilirsiniz. Şüpheli sentetik kimyasallar yerine, saçınıza doğal bir ürün uygulayacaksınız.
  • Masaj yağı. Saç derisinin dolaşımını sağlaması için saç yağı masaj yağı olarak kullanın, bu da sağlıklı saç büyümesini teşvik edecektir.
Tatlı badem yağı, birçok insanın yaşadığı belirli saç durumları için de yararlıdır. İşte tatlı badem yağının sabitleyebileceği 3 yaygın saç ve saç derisi koşulları.

  • Saç büyümesini teşvik eder. Tatlı badem yağı, saç köklerinize daha hızlı ve daha kalın saç büyümesini teşvik etmek için besinler sağlayabilir. Saç dökülmesine çoğunlukla çinko, kalsiyum ve magnezyum eksikliği neden olur. Tatlı badem yağı bu minerallerden zengindir ve büyümeyi teşvik etmek için doğrudan saç köklerine sağlayabilir.
  • Kepekleri giderir Tatlı badem yağı kepeğinizdeki mantarın üretimini kontrol etmeye yardımcı olabilir, bu da kepek-kaşıntılı beyaz pullara neden olmayı engeller.
  • Kuru saç derisi ve  akne sorununu çözer. İnsanlar yüzlerinden temizlemek için sivilce ile savaştıktan sonra bile, hala kafa derisinde sivilce meydana gelebilir. Tatlı badem yağı, akneye neden olan bakterileri öldürmede yardımcı olabilir.

Badem Yağını Saçtan Çıkarmak İçin


Eğer badem yağını saçlarınızdan çıkarmakta zorlanıyorsanız saçlarınızı durulamak için kullanacağınız bir kova suyun içine bir adet limon sıkabilirsiniz. Limon, yağı daha kolay çıkaracaktır. Ancak limonlu suyla saçlarınızı duruladıktan sonra güneşe çıkarsanız saçlarınızın rengi açılabilir. Aynı şekilde zor çıkan badem yağı için sirkeli durulama suyu kullanabilirsiniz.








Badem yağının saça kullanımı ve faydaları hakkında ayrıca aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder