16 Ağustos 2015 Pazar

Hint Yağı

Hint Yağı Nedir


Badem yağının kankası olan hint yağından bahsedeceğim bu yazımda, malum nerede bir badem yağı yazısı görseniz muhakkak hint yağının da adı geçer. Peki nedir bu hint yağı, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır. Sorularınıza cevaplar vereceğim, ancak baştan uyarayım ki hint yağı ricin isimli bir madde içerir ve kuvvetli müshil etkisi gösterir bu yüzden doktor tavsiyesi olmadan hint yağı içmeye kalkmayın.

Hint Yağının Yapısı


Bu konuda konunun uzmanı olan hintyagi.org sitesinden bir alıntı yapacağım evvela.



"Hint yağı bitkisi yani halk arasında bilinen adıyla kene otu tohumundan elde edilen yağa hint yağı adı verilmektedir. Yağın bileşimini özellikle Ricinoleik asittir. Yağın incebağırsaklar üzerinde müshil etkisi vardır. 15 30 gramlık miktarı kuvvetli müshil etkisi yapar. 

Hint Yağı İçeriği 
Rsinolieik asit % 85Oleik asit % 6Linoleik asit % 5Linolenik asit % 1 Steraik asit % 1Palmitik asit % 1Dihydroxystearic asit % 1 
 
Hint Yağı Kullanımı
Hint yağı oldukça yaygın kullanılan bir bitkisel yağdır. Hint yağı özellikle sanayi sektörü, tıp ve kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Zor ısındığından motor yağı olarak da kullanılır. Sanayide sabun ve boya yapımında, dericilik sektöründe, mürekkep yapımında, bebekler için pişik önleyici kremlerde de katkı maddesi olarak bulunur.
Hint Yağı Faydaları Hint yağı günümüzde daha çok kozmetik bakımlarda faydalanılan bir yağdır. Kaş bakımı, kirpik bakımı, saç bakımı alanlarında yararlanılan hint yağı, kirpik, kaş , saç uzatma ve dökülen saçlar için kullanılmaktadır. Hint yağının kıl köklerini güçlendirdiği tahmin edilmektedir. Geleneksel tıpta hint yağından müshil olarak faydalanılmıştır, ayrıca böbrek taşlarını düşürmek içinde yararlanılan bu yağın içilmesi konusunda doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiğini hatırlatalım. Hint yağını kulaktan dolma bilgiler veya sağdan soldan okuduklarınıza inanıp içmeye kalkmayın muhakkak doktor kontrolünde kullanın."
Kaynak:  http://www.hintyagi.org/2014/07/hint-yag.html

Evet hint yağı tıpkı badem yağı gibi özellikle kıl köklerini beslemede kulanılan bir yağ. Bu sebepten ötürü saç, sakal, bıyık, kaş, kirpik gibi beslenmesi istenen kıl köklerine badem yağıyla karıştırarak kullanılır. Ayrıca hint yağının kıl köklerini daha hızlı uzattığı bilinmekte saç uzatma amaçlı bakımlarda kullanılmaktadır.

Hint yağıyla yapılabilecek bir diğer bakım ise makyaj temizlemedir. Özellikle ABD'li kadınlar tarafından makyaj temizleme yağı olarak kullanılır. Bunun ana nedeni makyaj malzemelerinin çoğu yağlıu malzemelerdir ve çözmek için yağ kullanılması gerekir. Yani sizin kullandığınız çoğu makyaj temizleyici aslında geri yağlandırıcı malzemeler içerir. İşte bu yapısı nedeniyle makyaj temizlemede hint yağı kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder