1 Aralık 2012 Cumartesi

Badem Yağı Saça Faydaları


Badem yağı kozmetik alanından kullanılan son derece etkili ve faydalı bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Badem yağını kadınlar saç sorunlarını çözmek ve saçlarını daha sağlıklı hale getirmek adına kullanırlar. Bu yazımızda badem yağının saçlara ne gibi faydalar sağladığından bahsederek eksik kalan alanları tamamlamaya çalışacağız. Umarım faydalı bir yazı olur, iyi okumalar dileriz. 

Badem Yağı

Badem Yağı Saça Faydaları
Badem yağı, sağlık yararları için yoğun bir şekilde kullanılır, bu tohum yağının sağlık faydalarından önce bir güzellik yardımı olarak kullanılmıştı. Güneydoğu Asya'da ve Badem ağacının ilk olarak evcilleştirildiği Akdeniz bölgesinde çok popülerdir, badem çekirdekleri ve onlardan ekstrakte edilen yağ özü, kalp ve cilt sağlığını teşvik etmekle tanınmıştır.

Şimdi biliyoruz ki yağ E Vitamini, tekli doymamış yağ asitleri, proteinler, potasyum ve çinko, diğer mineraller ve vitaminlerin yanı sıra sağlık, cilt ve saç için badem yağı son derece faydalıdır.

Badem yağı iki varyantta gelir; acı ve tatlı. Acı badem yağı, işlenmesinde toksik hidroklorik aside dönüşen amigdalin adı verilen bir glikozit içeren acı bademlerden elde edilir. Vahşi bölgelerde yetişen badem ağaçlarının çoğu, bu glikozitin değişik derecelerine sahip acı badem üretmektedir. Yutulması halinde ölümcül sonuçları olabilir. Acı badem yağının bazı tıbbi özellikleri vardır ve dış uygulamalar için oldukça güvenli olabilir, ancak zehirlenme riski yüksek olduğundan daha dikkat edilmelidir.

Seçkin bademlerden (Prunus amygdalus var. Dulcis) gelen tatlı badem yağı, tatlı tadı için seçici olarak yetiştirilir. Cilt ve saç bakımı için yaygın olarak kullanılan yağdır. Pek çok mutfak kullanımı da var. Sağlığımızı ve güzelliğimizi geliştirmek için bu harika doğa armağanının nasıl kullanabileceğimizi görelim.

Badem Yağı Saça Faydaları

Güzellik rutininizde tatlı badem yağı kullanmak, hasarlı, donuk saçlar ve parlak, güçlü kilitler arasındaki farkı ifade edebilir. Tatlı badem yağının yararlı vitaminleri, yağları ve diğer sağlık yararları sağ saç bakım ürünü için etrafta avlanma zahmetinden kurtarabilir ve özel saç tipinizin ihtiyaçlarına doğal bir çözüm sağlayabilir.

  • Tatlı badem yağı, hepsi donuk, kuru saça parlaklık kazandırmaya yardımcı olan yüksek bir protein ve A, B ve E vitaminleri içerir. Ayrıca, yağ asitleri omega 9, 6 ve 3 zararlı UV ışınlarını yansıtmaya ve saçları güneşten koruyarak, kuruluktan kaynaklanan donukluğu önler. 
  • Tatlı badem yağı, saçı güçlü ve sağlıklı tutmaya yardımcı olur, kırılmaya karşı önlemeye yardımcı olan omega 9, omega 6 ve omega 3 yağ asitlerine ek olarak A, B ve E vitamini içerir. Tatlı badem yağının doğal nem-sızdırmazlık özellikleri saçı yenilemeye yardımcı olur ve ayrıca uzun süre saçlarda nemi tutarak bölünmüş uçlara karşı savaşır. 
  • Tatlı badem yağı, doğal bir mastiktir ve nemi tutmak için ıslak saça dönüştürülebilir. Ayrıca saç derisi ve köklerinin beslenmesini kolaylaştırmak için bektaşi üzümü ile karıştırılabilir. Badem yağı, diğer birçok yararlı yağdan daha hafiftir; Saç derisini daha da nemlendirebilen ve kepekle savaşmaya yardımcı olan diğer yararlı esansiyel yağlar için mükemmel bir temeldir. 
  • Tatlı badem yağının saç derisine masajı, saçların büyümesini teşvik edebilir ve saç kaybını azaltmaya yardımcı olabilir. Saçlı deriyi tatlı badem yağı ile nemlendirmek, saçın kökünde, aşırı kırılmaya karşı yardımcı olabilecek güçlendirici vitaminler ve magnezyum ile saç sağlar.  
  • Badem yağı bölünmüş uçları tedavi etmek için mükemmel bir çözümdür.  Badem, hint ve zeytinyağının eşit miktarlarda bir karışımını kullanın ve hafif ıslak saçlarınızı onunla masaj yapın.Birkaç ay boyunca haftada iki kez tekrarlayın ve bölünmüş uçlarınızın kaybolduğunu görün.   
  • Badem yağı, bir anti-frizz serumu için harika bir alternatiftir. Saç derisinde hafifçe masaj yapın ve birkaç damla saç ve bunların kontrolünü sağlayın. 
  • Badem yağı ölü hücreleri temizler ve eski hücrelerin büyümesini ve onarılmasını destekler.Kepekten kurtulmak için bir çorba kaşığı karıştırmalısınız. Bazı badem yağı ile amila tozu ve bir saat saçlarınızda bırakın. Bu kepek ve kuru saçın sonunu da sağlayacaktır.  
  • Saçlarımız ve saç derisi gün boyunca çok fazla kirletici ve tahriş ediciye maruz kaldığından, saç derisi enfeksiyonlarını önlemek zordur. İritasyon ve kaşıntı yanı sıra iltihaplanma, saç derisi enfeksiyonları ile ortak bir deneyimdir. 
  • İpeksi yumuşak saçlar elde etmek için, kalın bir su ve kına tozu macunu yapmalısınız.Bu karışımı gece boyunca ve sabahları 2 yumurta ve 2 çorba kaşığı ekleyin. badem yağı ve 15 dakika için olsun.Karışımı saçınızın ve saç derisinin üzerine sürmeniz ve kurumaya bırakmanız gerekir. Saçlarınızı yıkayın ve doğal olarak kurumasını bekleyin. 

Badem yağının saça faydaları için kullanmak isterseniz Badem Yağı ile Saç Bakımı yazımıza bakabilirsiniz. Saçlarınız için doğal ürünler kullanımının son derece iyi olduğunu unutmayınız ve bu ürünleri alırken % 100 doğal olduğuna emin olunuz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder