26 Kasım 2012 Pazartesi

Badem Yağı Saç Bakımı


Badem yağı kozmetik alanında kullanımı yaygın olan ve doğal olması sebebi ile son derece yararlı olan bir yağımızdır. Saç bakımında kullanımı son günlerde giderek yaygınlaşan badem yağı hakkında sizlere bu yazıda badem yağı ile saç bakımı nasıl yapılır , ne gibi faydalar sağlar konularına değineceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Badem Yağı Saç Bakımı

Saç Bakımı
Badem yağının saç bakımındaki etkileri bilinmekte ve bir çok kadın tarafından kullanılmaktadır. Badem yağı mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini gereksinimini karşılayan çok yararlı bir yağdır. Özellikle saçlar için, badem yağı bir mucizedir. Saç güçlendirici, kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır. Badem yağını tek başına saç diplerinize sürebilir, bir yada ki saat beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsinizbuda saçlarınız için oldukça faydalı bir bakım olacaktır. Badem yağının faydalarını maksimum hissetmek için orjinal badem yağı kullanmalısınız.

Badem Yağının Saça Faydaları


Badem yağı badem ağacının (badem fıstığı) tohumlarına soğuk press yöntemi ile elde edilir Bademler, pek çok antik kültürde, yüksek protein, omega-9 yağ asitleri ve E vitamini gibi iyileştirici ve sağlık özellikleri bakımından değerlidir. Bu özellikler, badem yağının saçınızın parlaklığını ve gücünü artırabildiğini göstermektedir. Tatlı badem yağı en çok satılan ve bir saç ürünü olarak kullanılması önerilen yağdır. Tatlı badem yağının saçınızın sağlıklı görünmesini sağlamak için bir şey olup olmadığını öğrenmek için okumaya devam edin. 

  • Badem yağı yumuşatıcıdır , yani saçınızdaki boşlukları hücresel düzeyde doldurabilir. Bu saçlarınızı dokunuş için daha yumuşak hissedilmesini sağlar. Saçınıza badem yağı sürmek, zamanla daha yumuşak bir doku verir. Saç bakım rutininize badem yağı eklendiğinde, saçlarınızın taranması ve stillenmesi daha kolay olur. 
  • Saçları tedavi etmek için belirli yağların kullanılması, kırılmaya daha az eğilimli hale gelmesine ve bölünmüş uçları azaltmanıza yardımcı olur. Badem yağı gibi fındık yağlarının yağlama özellikleri saç şekillendirme sırasında sürtünmeyi azaltır. Bu yağlar üzerine yapılan bir araştırma (birçoğu tatlı badem yağı gibi oleik asit ve linoleik asit içerir ), küçük miktarlarda yağ bileşenleri ile muamele edildiğinde saçın direncinde iyileşme göstermiştir. 
  • Badem yağının saç yapımında etkili olduğunu kanıtlayan klinik denemeler yoktur. Ama bizim bildiğimiz şey: badem yağı saçları daha güçlü ve bölünmüş uçlara daha az eğilimli hale getirebilir, bu da saçınızın uzamasına engel olan saçlarınızın zarar görmesini neden olan etkileri azaltır. Badem yağı, doğal bir antioksidan olan yüksek miktarda E vitamini içerir . Antioksidanlar saçınızın çevresindeki çevresel stresle savaştıklarında saçlarınız daha genç ve sağlıklı görünür. 
  • Badem yağı ayrıca pul pul saç derisi ( seboreik dermatit ) ve saç  derisi sedef hastalığı tedavisinde de kullanılabilir . Badem yağının bu rahatsızlıklara nasıl davrandığını gösteren çalışmalarımız olmasa da, badem yağı Çin ve Ayurveda tıbbında yüzyıllardır kuru saç  derisi koşullarını tedavi etmek için kullanılmıştır . Küçük bir miktar badem yağını doğrudan saç derisine sürtünerek bölgeye kan akışını arttırır ve başınıza gelen cilde güçlü antioksidanlar kazandırır.

Badem Yağının Saça Kullanımı

Badem yağının saça uygulanması için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

  • Saçlarınızı durulayın ve tarayın. Badem yağı en kolay şekilde ıslak saça nüfuz eder. Saçlarınızın bağlarını yumuşatmak için saçlarınızı ılık suyla durulayın. Badem yağı iyileştirme işleminize başlamadan önce, saçları  fırçalamak için geniş dişli tarak kullanın. 
  • Badem yağını ısıtın. Badem yağının küçük bir kapta mikrodalgaya koyun ve çok saç derinizi yakmayacak kadar 10 saniye aralıklarla ısıtın. Dokunuşun sıcak olmasını istersiniz, böylece ısı saçınızın dış tırnaklarını açacaktır. Bu, nemin liflerinize nüfuz etmesini kolaylaştıracaktır. 
  • Yağları saç derisine sürün. Avucunuza az miktarda badem yağı koyun ve kök alanınızdaki saç derisine uygulayın. Parmaklarınızı kullanarak yavaşça başınızın ön kısmına doğru masaj yapmaya başlayın, başınızın tepesine doğru geri dönün ve daha sonra ense üzerinde masaj yapın ve taca doğru çalışın. Bu, yeni saç büyümesini teşvik etmeye, köklerinizi düzeltmeye ve saçlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.  
  • Yağı çıkarmak için geniş dişli bir tarak kullanın. Köklerinden saçınızın uçlarına kadar sürün. Tüm saçlarınızın az miktarda yağ ile kaplandığından emin olun. Bu, sonuçlarınıza birkaç damla daha uygulanması gerekebilir. 
  • Saçını örtün. Bir duş başlığı takın ve yağın yaklaşık bir saat boyunca saç derinize ve saçınıza girmesine izin verin. Özellikle kuru saçlarınız varsa, bir gecede bırakmayı düşünün. 
  • Saçlarını şampuanlayın. Yağı saçınızdan temizlemek için şampuan kullanın. Şampuan yapmadan durulanırsa, saçlarınızı yağlı olarak bırakır. Saçınızı bir kez şampuanlayın ve yağı uygularken kullandığınız şekilde saç derisine uygulayın. Başınızın önünden başlayın, taca doğru ilerleyin ve ense bölgesinden tacına kadar masaj yapın.  
  • Saçınızı durulayın ve kurutun. Şampuanı yıkayınız ve saçınızı havluyla kurulayın. Kuruduktan sonra saçlarınız ipeksi ve parlak görünecektir. 
  • En iyi sonuç için haftada bir kez tekrarlayın. Düzenli badem yağı tedavileri yapmak, zamanla yeni saç gelişimini hızlandıracaktır. Ayrıca nemlendirerek saçlarınızı güçlü, pürüzsüz ve yumuşak hale getirir.



Badem yağının saça faydaları ve kullanımı hakkında sizlere sunduğumuz yazımız umarım işinize yaramıştır. Badem yağı hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder