Badem Yağı Sakal
“Badem yağı, güzellik amacıyla veya ayakkabı koruma amacıyla kullanılan bir tür yağdır. Ayrıca çok tercih edilmemesine karşın ney sazının bakımında da kullanılır. Badem ağacı tohumlarından soğuk sıkma ile elde edilen, soluk sarı renkli, hafif kokulu ve ceviz tadında bir sabit yağdır. Kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini giderir. Ayrıca saç besleyici olup, saç dökülmesini önler. Kabızlık giderici özelliği sahiptir. Kaşları yanan/küsen ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verir. Özellikle karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.” (bu bölüm wikipedia alıntısıdır)
Sakal bakımı erkekler için oldukça önemlidir; her ne kadar günümüz iş hayatı sakal ve bıyık bırakma noktasında zorlayıcı olsa da hala bir çok erkek tarafından bıyık ve sakal imajı tercih edilmektedir.
Badem yağının sakalların daha canlı ve gür çıkmasını sağlar, ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı sakal çıkmayan bölgelerde kökleri besleyerek yeniden oluşuma yardımcı olur. bu noktada badem yağı bıyık bakımı içinde oldukça önemlidir.
Badem Yağı Faydaları ve Kullanımı, Badem Yağı ile Cilt Bakımı, Badem Yağı ile Saç Bakımı, Badem Yağı Kirpik ve Kaş Bakımı,
10 Aralık 2012 Pazartesi
Badem Yağı Bıyık Sakal Bakımı
Badem yağı sakal ve bıyık bakımında özellikler erkeklerin yardımına koşarak daha gür ve sıkı sakal ve bıyıklar sağlamanın yanında, yumuşak ve canlı bir görünüm sunmaktadır. Bizlerde sizlere bu yazımıza erkekler için bıyık sakal bakımında badem yağının kullanımını ve faydalarını aktaracağız. İyi okumalar dileriz.
1 Aralık 2012 Cumartesi
Badem Yağı Saça Faydaları
Badem yağı kozmetik alanından kullanılan son derece etkili ve faydalı bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Badem yağını kadınlar saç sorunlarını çözmek ve saçlarını daha sağlıklı hale getirmek adına kullanırlar. Bu yazımızda badem yağının saçlara ne gibi faydalar sağladığından bahsederek eksik kalan alanları tamamlamaya çalışacağız. Umarım faydalı bir yazı olur, iyi okumalar dileriz.
Badem Yağı
Badem yağı, sağlık yararları için yoğun bir şekilde kullanılır, bu tohum yağının sağlık faydalarından önce bir güzellik yardımı olarak kullanılmıştı. Güneydoğu Asya'da ve Badem ağacının ilk olarak evcilleştirildiği Akdeniz bölgesinde çok popülerdir, badem çekirdekleri ve onlardan ekstrakte edilen yağ özü, kalp ve cilt sağlığını teşvik etmekle tanınmıştır.
Şimdi biliyoruz ki yağ E Vitamini, tekli doymamış yağ asitleri, proteinler, potasyum ve çinko, diğer mineraller ve vitaminlerin yanı sıra sağlık, cilt ve saç için badem yağı son derece faydalıdır.
Badem yağı iki varyantta gelir; acı ve tatlı. Acı badem yağı, işlenmesinde toksik hidroklorik aside dönüşen amigdalin adı verilen bir glikozit içeren acı bademlerden elde edilir. Vahşi bölgelerde yetişen badem ağaçlarının çoğu, bu glikozitin değişik derecelerine sahip acı badem üretmektedir. Yutulması halinde ölümcül sonuçları olabilir. Acı badem yağının bazı tıbbi özellikleri vardır ve dış uygulamalar için oldukça güvenli olabilir, ancak zehirlenme riski yüksek olduğundan daha dikkat edilmelidir.
26 Kasım 2012 Pazartesi
Badem Yağı Kaş
Kirpik bakımında olduğu gibi kaş bakımında da badem yağı fazlasıyla kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Tüylenme yapar mı kaygısından kaynaklı badem yağının kaşa nasıl kullanılması gerektiği hakkında sizlere aşağıda net bilgiler vereceğiz. Umarım işinize yarayacaktır.
Badem Yağı Kaş
Kaş bakımı için badem yağı kullanabilirsiniz, kaşlarınız badem yağı sayesinde oldukça güzel ve parlak gözükecektir.Kaşlarımız yüz hatlarımıza kimlik kazandırırlar. Özellikle soğuk ve ayaz kış mevsiminde, saçımız ve cildimiz gibi, kaşlarımız da hasar görürler. Eğer kaşlarınıza yeterli ve doğru bir bakım yapılmazsa kaşlarınızın azalması da kaçınılmaz olacaktır. Çoğumuz, hasar gören saç ve cildimiz için değişik bakım ürünleri ve yöntemleri uygularız fakat kaş ve kirpiklerimizi çoğu zaman ihmal ederiz
Oysa saçlarımız gibi kaşlarımız için de düzenli bir bakım gerektirir. Kaş bakımında bazı kozmetik ürünlerden ziyade özellikle bitkisel yağlar kullanılmalı. Hasar görmüş kaşlar için kullanılacak bitkisel yağlar, nemlendirici etkilerine iyi cevap vermektedirler.
Badem Yağı Kirpik
Badem yağı saçlara saçlara kullanılmaz aynı zamanda gür ve uzun kirpikler içinde idealdir. Bizlerde badem yağını etkili ve güvenli bir şekilde kirpiklere nasıl kullanacağınızı ve ne gibi faydalar sağlayacağını aktaracağız. İyi okumalar dileriz.
Badem Yağı Kirpik
Her kadın gözlerini daha güzel ve çekici hale getirirken kalın ve uzun kirpiklere sahip olmayı ister. Pek çok kadın mükemmel kirpiklerle doğmak için çok şanslı değildir. Bu nedenle görsel çekiciliğini artırmak için maskara ve sahte kirpikler kullanırlar. Ancak, bu makyaj ürünleri sadece geçici bir çözüm sağlayabilir. Daha sonra kirpiklerin büyümesini destekleyebileceklerini iddia eden jeller ve kremler vardır. Bu ürünlerin dezavantajı, kimyasal içermeleridir. Böylece, gözler gibi hassas bir alanda kullanmak için biraz tereddüt ediyorlar. Bu nedenle, kirpik büyümesini desteklemek için güvenli ve etkili bir çözüm badem yağının kullanılmasıdır.
Belirli bir büyüme döngüsüne sahip oldukları için kirpiklerine dikkat etmek önemlidir ve onları daha hızlı büyütecek bir şey bulmak zordur. Ortalama olarak, bir kirpik uzaması için birkaç haftaya ihtiyaç duyar; her kirpik, doğal olarak düşmeden önce yaklaşık altı ay gibi bir yaşam döngüsüne sahiptir (dışarı çekilmedikçe, gözleri ovarak veya yıkarken yerinden düşmedikçe). Tatlı badem yağı, kirpiklerinizi nemlendirmek ve düzenli ve doğru bir şekilde uygulandığında büyümeyi teşvik etmek için ideal bir yoldur.
Badem Yağı Saç Bakımı
Badem yağı kozmetik alanında kullanımı yaygın olan ve doğal olması sebebi ile son derece yararlı olan bir yağımızdır. Saç bakımında kullanımı son günlerde giderek yaygınlaşan badem yağı hakkında sizlere bu yazıda badem yağı ile saç bakımı nasıl yapılır , ne gibi faydalar sağlar konularına değineceğiz. İyi okumalar dileriz.
Badem Yağı Saç Bakımı
Badem yağının saç bakımındaki etkileri bilinmekte ve bir çok kadın tarafından kullanılmaktadır. Badem yağı mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini gereksinimini karşılayan çok yararlı bir yağdır. Özellikle saçlar için, badem yağı bir mucizedir. Saç güçlendirici, kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır. Badem yağını tek başına saç diplerinize sürebilir, bir yada ki saat beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsinizbuda saçlarınız için oldukça faydalı bir bakım olacaktır. Badem yağının faydalarını maksimum hissetmek için orjinal badem yağı kullanmalısınız.
Badem Yağı Kullanımı
Badem yağının birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Bu kullanım alanları arasında saç,cilt gibi kozmetik amaçların bulunması gibi sağlık açısından da kullanımları bulunmaktadır. Badem yağı kullanımından bahsederken tatlı badem yağından bahsettiğimizi hatırlatmamız gerekmektedir.
Badem Yağı Kullanımı
Badem yağı saçtan cilde bir çok kişisel bakımda kullanılan bir yağdır. Gerek piyasada bulunan sahte badem yağları gerekse yanlış uygulamalar yüzünden beklenilen faydalar sağlanamamaktadır. Bu yazımızda size uygun kullanım tekniklerini aktaracağız.
Badem Yağı Nasıl Kullanılır ?
Badem yağı kullanırken dikkat edeceğiniz ilk husus, yağın orjinal olup olmadığıdır. Orjinal badem yağı açık sarı renktedir ve tadına baktığınızda ağzınızda hemen dağılması gerekir. Badem yağını cilde ve saça olmak üzere iki farklı kullanımını aktaracağız.
Badem Yağının Faydaları: Pürüzleri giderir. Tüyleri uzatma özelliğine sahiptir. Kuru ve çatlak ciltler için kullanılır. Kaş ve kirpiklerde özellikle kullanılır. Vücut için krem olarak da kullanılabilir. Sürüldüğü yerdeki hücreleri canlandırır. Saç besleyici olup saç dökülmesini önler. Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılar. Müshil özelliğine sahiptir. Kabızlık tedavisinde etkilidir. Makyaj temizlemede, saç, tırnak, el ve ayak bakımında kullanılır. Kaşıntı, pişik, tahriş, yanık durumlarında gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Rugan ayakkabıların yürüdükçe kırılıp çatlamaması için yüzeye haricen uygulanan bi preparattır. Hamileler doğum yaptıktan sonra karın derisi catlamasın diye hamileyken karınlarına sürerler. Aynısı zayıflayan şişman bayanlarda da geçerlidir.
Badem Yağı Faydaları
Daha önceki yazılarımıza sizlere badem yağı hakkında bilgiler vermiştik. Bu yazımızda ise sizlere badem yağının faydaları hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz.
Badem Yağı İçeriği
Aşağıda 1 çorba kaşığı (14 gram) badem yağının beslenme değerleri yer almaktadır.
- Kalori: 119
- Toplam yağ: 13.5 gram
- Doymuş yağ: 1.1 gram
- Tekli doymamış yağ: 9.4 gram
- Çoklu doymamış yağ: 2.3 gram
- E Vitamini: RDI'nın% 26'sı
- Fitosterol: 35,9 mg
Badem yağı mükemmel bir E vitamini kaynağıdır ve az miktarda K vitamini içerir. Badem yağıyla ilgili sağlık yararlarının çoğu, yüksek miktarda sağlıklı yağlardan kaynaklanmaktadır. İşte badem yağında bulunan yağ asitlerinin oranları:
Badem Yağı
Badem yağı sağlık açısından ve kozmetik açıdan en çok kullanılan yağlardan bir tanesidir. Bizlerde bu yazımızda sizlere badem yağı hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra acı ve tatlı badem yağı farkını da aktaracağız. Bu sayede badem yağı faydaları ve kullanımı için gerekli bilgileri elde ederken ön bilgiye sahip olacaksınız. İyi okumalar dileriz.
Badem Yağı
Dünyanın en çok kullanılan yağlarından birisi olan badem yağı oldukça iyi bir bakım yağdır. Bademin işlenmesinden elde edilir. Badem yağının elde edildiği badem ağacı, gülgiller familyasında bulunan bir ağaç türünün, yenebilen meyvesidir. Bulunduğu familyanın diğer üyelerinin aksine badem tatlı ve etli bir dış çevre yerine bir örtü ile kaplıdır, içinde ser bir kabul ve kabuğun içinde yenilebilen çekirdek kısmı bulunur.Badem ağacı güneybatı Asya’ya özgü, boyu 4-9 metre’ye ulaşabilen, mızraksı yaprakları olan ve 5 taç beyaz veya açık pembe yaprakları olan küçük bir ağaç türüdür. Yabani hali ilk olarak Akdeniz bölgelerinde yetişmiştir. Kültüre alınmış şekilde kuzey bölgelerde de yetiştirilebilir. Badem Yunanistan, İran, İtalya, Fas, Portekiz, İspanya, Suriye, Türkiye ve ABD ana üreticilerindendir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)