15 Mart 2015 Pazar

Kirpik Bakımı ve Güçlendirme

Kadınlar için kirpiklerin nasıl göründüğü çok önemlidir. kirpiklerin genel döngüsü içerisinde daha az dökülmesini sağlamak ve daha sağlıklı kalmasına katkı sunmak için aşağıda sizlere kirpik güçlendirici bakım yazımızı sunuyoruz. İyi okumalar dileriz.

Kirpik Güçlendirici


Kirpik Bakımı
Kirpikler bir kadın için vazgeçilmezlerin en başında gelir. Bakımlı ve gür kirpikler bir kadının bakışlarını büyüleyici yapar, büyüleyici bakışlar güzel bir göz makyajıyla birleşirse oldukça etkileyici bir görüntü ortaya çıkar. Bunun için bu yazımda size kirpikleri güçlendirme yollarını aktarmaya çalışacağım. Kirpik güçlendirme ve gürleştirme konusundaki bu bilgilerle daha güzel ve bakımlı kirpiklere sahip olacaksınız.

Kirpik Bakımı için Bazı İpuçları


  • Kirpiklerinize çok fazla dokunmamaya çalışın. Onlara ne kadar çok dokunursanız, parmaklarınızdan ne kadar çok yağ alırsa, kirpik kökü üzerinde daha fazla gerginlik oluşur. 
  • Yüzünüzde doğal ve yağlı ürünleri kullanın
  • Su geçirmez veya yağ bazlı maskara veya göz kalemi kullanın. Keçe ucu / kalem tarzı sıvı astar genellikle iyidir veya bir dizi uygun makyaj ürünü kullanılır. 
  • Yardım ederseniz herhangi bir maskara kullanın
  • Onları makyaj silmek için bebek mendil / makyaj mendil / pamuklu ped kullanın
  • Kirpiklerinizi temizlemek istiyorsanız yüzünüzde temizleme yağlarını, hindistancevizi yağını vb. kullanın.



Kirpik Gürleştirmek


Kirpiklerin cılızlığı kadınları takma kirpikler kullanmaya itiyor, peki dökülen zayıf, güçsüz kirpikler nasıl gürleşecek. Bu noktada badem-yagi.org sitesinden bir alıntı yapacağım. 

...Esasen kirpikler anogen, telogen ve katagen adı verilen evrelerle oluşur, büyür ve dökülürler, yani kirpiklerin dökülmesi normaldir, kirpikler 3 ay gibi bir sürede oluşum gelişim ve dökülme göstererek dinlenme fazına geçip sonrasında yeniden oluşmaya başlar. Kirpik köklerimiz tıpkı saçlarımız gibidir. Yani stres, beslenme bozuklukları, iklim değişiklikleri, hamilelik gibi durumlarda normalden biraz fala dökülürler...

...
Kirpik bakım yöntemlerine dair çok fazla bilgi var ve üzülerek belirtmek gerekirse çoğu boş ve safsata olan tarifler içeriyor. Kirpik bakımında kirpik diplerini ve kirpikleri besleyecek maddeler ve yağlar var, ancak akla gelen yağı ve otu sanki mucize yaratacakmış gibi anlatanlara karşı sizi uyarıyoruz. Özellikle internette alıntı metoduyla oluşturulan içeriklerin çoğu uydurma.

Kirpiğe İyi Gelen Vitamin ve Yağlar


Kirpik bakımında kullanılabilecek ve kirpik dipleriyle kirpiklere faydalı vitaminler şunlardır B3 vitamini, B5 vitamini, C vitamini, E vitamini dir, bunlardan b3, b5 ve c vitamini suda çözünürken e vitamini yağda çözülür.

Kirpik bakımında kullanılabilecek yağlar ise Avokado Yağı, Hint Yağı, Badem Yağı ve Skualen'dir. Kirpik bakım yağlarını kirpik diplerine ve kirpiklere uygulayabilirsiniz...

Bu alıntıdan sonra kirpik güçlendirmenin ne demek olduğunu anladıysak size kısaca bir kirpik güçlendirici bakım yağı tarifi vereceğim.

Kirpik Güçlendirici Bakım Yağı


  • 1 çay kaşığı hint yağı
  • 1 çay kaşığı badem yağı
  • 1 çay kaşığı avokado yağı
  • 1 çay kaşığı e vitamini

Bu malzemelerin hepsini karıştırınca bir kirpik bakım yağı elde edeceksiniz. oluşacaktır. Bu karışımıbir kulak çubuğüu yardımıyla kirpik diplerinize uygulamanız oldukça olumlu sonuçlar verecektir. 

Kirpik güçlendirici bu bakım yağı kirpiklerinizin daha dolgun olmasını sağlayacaktır.

Konuyla ilgili bir çok kozmetik ürün var bu hepinizin malumu ancak bana yağ ve vitaminlerle bakım yapmak çok daha mantıklı ve anlamlı geliyor.


Aşağıdaki yazılarımıza bakarak kirpik bakımınız hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder