Hint yağı, çok çeşitli kozmetik ve tıbbi amaçlarla kullanılan bitkisel bir yağdır. Yüz ve cilt için sağlık yararları sağladığı söylenir. İnsanlar genellikle hint yağını müshil olarak alırlar, fakat yağın cilt için potansiyel faydaları bulunmaktadır. Bu makalede, hint yağının ne olduğunu , içeriğine ve kullanımına dair bilgiler verilecektir.
Hint Yağı Nedir ?
Hint yağı , Afrika ve Asya'nın tropikal bölgelerine özgü olan ricinus communis bitkisinin tohumlarından elde edilir. Genellikle bir pamuk topu kullanılarak doğrudan cilde uygulanır. Hint yağı kullanımı nispeten güvenlidir, ancak bazı insanlar cildine uyguladıktan sonra yan etki bildirmiştir.
Hint yağı anti-enflamatuar, antimikrobiyal, nemlendirici ve diğer bazı yararlı özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.
Hint yağı cildi gençleştirmeye yardımcı olabilir. Hint yağı sarı bir renk tonu olan yarı saydam bir sıvıdır. Temizlik ürünlerinden boyalara kadar çok çeşitli ev eşyalarında aktif bir maddedir. Ayrıca sindirim sorunları başta olmak üzere bir dizi tıbbi durumu tedavi etmek için kullanılmıştır.Hint yağı ince bağırsakta risinoleik asite ayrılır. Bu sindirim sürecini hızlandırır. Kanıtlar daha az kesin olsa da, hint yağı yüz ve cilt için bazı potansiyel faydalar göstermiştir.
Hint yağı ve risinoleik asitin derideki emilimi arttırdığı düşünülmektedir ve bazen dermatoz, sedef hastalığı ve akne dahil çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır . Ayrıca, bunu destekleyen hiçbir bilimsel literatür olmasa da, kirpikler dahil olmak üzere saç büyümesini teşvik eden hint yağının anekdot raporları da vardır.Bir risinoleik asit kaynağı ve birkaç başka yağ asidi olarak hizmet ederek, hint yağı, özellikle yüz için yararlı bir cilt bakım ürünü yapan bazı özelliklere sahiptir.
Hint Yağı İçeriği
Rsinolieik asit % 85
Oleik asit % 6
Linoleik asit % 5
Linolenik asit % 1
Steraik asit % 1
Palmitik asit % 1
Dihydroxystearic asit % 1
Hint Yağı Kullanımı
Hint yağı oldukça yaygın kullanılan bir bitkisel yağdır. Hint yağı özellikle sanayi sektörü, tıp ve kozmetikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Zor ısındığından motor yağı olarak da kullanılır. Sanayide sabun ve boya yapımında, dericilik sektöründe, mürekkep yapımında, bebekler için pişik önleyici kremlerde de katkı maddesi olarak bulunur.
Hint Yağı Faydaları
Hint yağı günümüzde daha çok kozmetik bakımlarda faydalanılan bir yağdır. Kaş bakımı, kirpik bakımı, saç bakımı alanlarında yararlanılan hint yağı, kirpik, kaş , saç uzatma ve dökülen saçlar için kullanılmaktadır. Hint yağının kıl köklerini güçlendirdiği tahmin edilmektedir.
Geleneksel tıpta hint yağından müshil olarak faydalanılmıştır, ayrıca böbrek taşlarını düşürmek içinde yararlanılan bu yağın içilmesi konusunda doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiğini hatırlatalım. Hint yağını kulaktan dolma bilgiler veya sağdan soldan okuduklarınıza inanıp içmeye kalkmayın muhakkak doktor kontrolünde kullanın.
Hint yağı yazımız burada bitiyor sizlerde değerli soru görüş ve yorumlarınızla yazımıza katkıda bulunabilirsiniz. Yazımızı daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız seviniriz. Değerli yorum ve paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.
Evet hint yağı tıpkı badem yağı gibi özellikle kıl köklerini beslemede kulanılan bir yağ. Bu sebepten ötürü saç, sakal, bıyık, kaş, kirpik gibi beslenmesi istenen kıl köklerine badem yağıyla karıştırarak kullanılır. Ayrıca hint yağının kıl köklerini daha hızlı uzattığı bilinmekte saç uzatma amaçlı bakımlarda kullanılmaktadır.
Hint yağıyla yapılabilecek bir diğer bakım ise makyaj temizlemedir. Özellikle ABD'li kadınlar tarafından makyaj temizleme yağı olarak kullanılır. Bunun ana nedeni makyaj malzemelerinin çoğu yağlı malzemelerdir ve çözmek için yağ kullanılması gerekir. Yani sizin kullandığınız çoğu makyaj temizleyici aslında geri yağlandırıcı malzemeler içerir. İşte bu yapısı nedeniyle makyaj temizlemede hint yağı kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder