22 Kasım 2018 Perşembe

Cilt Bakım Yağları Nelerdir?

Cilt bakımında en büyük sıkıntılardan biri cildin nemlendirilmesi olayıdır. Ciltte meydana gelen kurumalar ciltte bir çok soruna yol açabileceği için kadınlar ve erkekler ciltlerini nemlendirmek için bir çok krem çeşiti kullanmaktadır. Fakat son yıllarda insanların doğal ürünlere yönlenmesi bizlere de doğal yağlar ile cildinize nasıl bakım yapacağınız konusundan bilgiler vermeye itmektedir. Bu açıdan yazımız cilt bakımınız ve cilt sağlığınız için önemli bilgiler içermektedir. İyi okumalar dileriz.

Cilt Bakımında Doğal Yağların Önemi 

Cilt Bakım Yağları
Bitkisel yağlar, özellikle tamamen doğal, organik ve soğuk preslenmiş olanlar, cildinizi nemlendirmeye, korumasına ve güçlendirmeye yardımcı olan pek çok fitokimyasal ve besin içerir. Genel olarak, bir yağın yemek için güvenli olması halinde, cildinize takılmaya hazırdır, ancak kırık veya enfekte olmuş cilde asla bir şey uygulamamanız gerekir. Kronik kuru cilt, egzama, akne veya başka bir cilt rahatsızlığınız varsa, cildinizdeki herhangi bir tedaviyi kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekmektedir. Doğal yağların yararları ve cilt bakımınız için nasıl kullanacağınıza dair bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Zeytin Yağı ile Cilt Bakımı

Birçok bitkisel yağ, cilde fayda sağlayabilecek fitokimyasallar ve antioksidanlar içerir. Örneğin zeytinyağı,  alfa-tokoferol, skualen, fenol ve fitoterol formunda E vitamini içerir. Birçok kozmetik ve cilt bakım ürünü skualen içerir, çünkü insan sebumuna hemen hemen aynıdır - kendi vücudunuzun cildinizi yağlamak için yaptığı yağdır. Dermatologlar, kimyasal peeling ajanları da dahil olmak üzere, cilt tedavisi için bitki fenollerinden ve sterollerden elde edilen kimyasalları kullanırlar. Bununla birlikte, ticari kozmetik ve takviyelerde bulunan fitokimyasallar, spesifik kimyasallar için izole edilmiş, işlenmiş ve standardize edilmiştir. Zeytinyağı ve diğer bitkisel yağlar mutlaka cildinizde aynı etkiye sahip olmayacaktır.Geleneksel nemlendiricilere veda etme zamanı olarak bitkisel yağlar son derece etkilidir. Zeytin yağını kremlerinize karıştırabileceğiniz gibi direk cildinize de uygulayabilirsiniz. 

Hindistan Cevizi Yağı ile Cilt Bakımı


Hindistan cevizi,  tatlı kokulu, yenilebilir yağdır, cilt bakımından, yemek tariflerine kadar her şeyde kullanılır. Hindistan cevizi etinden yağ bastırarak yapılan bu yağ, tedavi edici özellikleri nedeniyle son yıllarda büyük oranda popülerlik kazanmıştır. E vitamini ile doludur, hindistan cevizi yağı geleneksel nemlendirici olarak kullanılabilir. Yağlı asitlerle dolduğundan, hindistan cevizi yağı ciltte bir çeşit bariyer görevi görür, nemi kilitli tutar. Doğal olarak antibakteriyel ve antifungaldir, cildin ve kılların elementlerden korunmasına yardımcı olur (özellikle sert kış aylarında yararlıdır).  

Oda sıcaklığında katı, hindistan cevizi yağı yaklaşık 75 ° F'lik bir erime noktasına sahiptir. Bu, oda sıcaklığında  jöleye benzer bir dokuya sahip olsa da, uyguladığınız anda cilde temas ettiği anlamına gelir. Bununla birlikte, hindistancevizi yağı duşta, nemlendirici bir tıraş kremi ve saç kremi veya daha sonra losyon veya saç kremi için tamamen doğal bir yedek olarak kullanılabilir.  

Argan Yağı ile Cilt Bakımı

Fas argan ağacının fındıklarından elde edilen bu yağ, tüm cilt tipleri için rahatlatıcı ve güçlü bir nemlendiricidir.  Argan yağı , E vitamini, antioksidanlar ve esansiyel yağ asitleri ile doludur. Gündelik, nemlendirici  olarak kullanmak için yeterince hafiftir, ancak egzama veya rosacea gibi daha ciddi cilt rahatsızlıkları olanları tedavi etmek için de kullanılabilir. Antioksidan özellikleri sayesinde argan yağı, cildin esnekliğini ortadan kaldırarak cildin elastikiyetini iyileştirerek cildin ışıldamasını sağlar.

Bu yağ sadece kuru cilt için değil - aynı zamanda azaltarak yağ üretimini kontrol etmeye yardımcı olabilir. Bu besleyici yağ, daha onarıcı bir cilt bakım tedavisi için her gün makyaj altında veya geceleri kullanılabilir. Kuru saç ve tırnaklarda da kullanıma uygundur. 

Kuşburnu Yağı ile Cilt Bakımı

Bu güçlü cilt besleyici en çok yaşlanma karşıtı yağlardan biridir. Şili'de ağırlıklı olarak yetiştirilen belirli bir gül çeşidinin tohumlarından soğuk pres yöntemiyle ekstrakte edilir. Bu yağ, esansiyel yağ asitleri açısından zengindir ve vitamin E, C, D ve beta karoten içerir. İyilikle dolu, cildin korunmasına ve nemlenmesine, serbest radikal hasarlarına karşı savaşmaya ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Ama hepsi bu kadar değil! Vitaminler ve antioksidanlar, elastikiyeti yeniden oluşturmak, koyu lekelerin düzeltilmesine yardımcı olmak ve yara izlerinin görünümünü azaltmak için cildi canlandırır. Kuru bir yağ olarak kabul edildiğinden, kuşburnu tohumu yağı cildinize kolayca emilir. Yoğun bir nemlendirici ve yaşlanma karşıtı tedavi olarak diğer yağlarla veya losyonlarla birlikte kullanılabilir. 

Jojoba Yağı ile Cilt Bakımı

Kuzey Amerika'ya yerli bitkilerden ekstrakte edilen jojoba yağı , akne ile sedef hastalığından güneş yanığına kadar her şey için kullanılır. Ama aslında hiç bir yağ değil, botanik özü aslında sıvı balmumu esterlerinden oluşuyordu. Bu önemlidir çünkü doğada bulunan tüm bileşiklerden, jojoba yağı, insan sebumuna en benzer şekilde yapısal ve kimyasal olarak cildin yapısını taklit eder. Çünkü jojoba yağı cildimizin yapısına benzer, cildinizin fazla üretip üretmediğine bağlı olarak yağı çoğaltabilir veya çözebilir. Böylece, sebum üretimini dengelemeye ve aknenin yok edilmesine yardımcı olabilir. Faydalı mineraller ve besinlerden oluşan jojoba yağı, cildi yatıştırmak ve gün boyu nem sağlamak için bir yumuşatıcı olarak da çalışır.

Sabah veya gece yağlı tenli olanlar için cildi nemlendirmek ve dengelemek için birkaç damla kullanılabilir. Ayrıca hassas cilde sahip olanlar için vücut losyonu için harika bir alternatiftir. Bir saç bakımı olarak kullanıldığında, jojoba yağı kepek sorununa yardımcı olabilir ve sağlıklı bir saç derisini teşvik edebilir.


Bitkisel yağlarımız sadece cilt bakımında değil saç bakımında da etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Bu açıdan Saç Bakım Yağları yardımcı olması açısından okunabilir. Yazılarımızın size yardımcı olduğunu düşünüyorsanız başkalarınında faydalanması için paylaşımda bulunabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder