23 Kasım 2018 Cuma

Saç Bakım Yağları

Saç bakım yağları saçlarınızın sağlığı korumak, saçlarınızı canlı tutmak ve daha parlak saçlara sahip olmak adına son derece önemlidir. Tabiki saç sağlığınız sadece saç bakım yağlarına bağlı değildir fakat bu bitkisel yağların saçlarınıza neler kazandırmanız gerektiğini aktararak daha sağlıklı kullanımlar gerçekleştirmenizi sağlayacağız. Umarım işe yarar bir yazı olur, iyi okumalar dileriz. 

Saç Bakım Yağları

Saç Bakım Yağları
İster kimyasal maddelerden uzak durmaya çalışın, isterse yeni saç bakım ürünleri ile deney yapmak isteyin, hindistan cevizi, argan, jojoba, badem, zeytin ve üzüm çekirdeği gibi doğal yağları deneyin. Bunlar saç sağlığı için en iyi yağlardan bazılarıdır ve doğrudan cilt ve saç üzerinde kullanılabilir. Lavanta ve limon otu gibi uçucu yağlar, saçları beslemeye ve güçlendirmeye yardımcı olurken aynı zamanda harika görünmek ve kokması için de birçok kaliteye sahiptir.

Daha fazla insan, organik ve GDO içermeyen gıdalar da dahil olmak üzere daha sağlıklı yaşam tarzlarını benimserken, güzellik ürünlerinde de aynı eğilimi sürdürmektedir.Güzellik ürünleri hızla popülerlik kazanmaktadır, daha fazla kadın doğal ürünler kullanmaktan daha çok. Güncel bir Harris Anketi araştırması , 18 yaşın üstündeki kadınların yüzde 53'ünün tamamen doğal saç bakım ürünlerini kullandığını ortaya koydu . Birçok seçenek olduğundan, birçok kadın saçlarında en iyi yağın hangisi olduğunu merak ediyor. Bu yararlı kılavuz, sağlıklı saçları beslemek için doğru tipte yağları seçmenize yardımcı olacak bazı farklı türleri yıkacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı ile Saç Bakımı

Tahmin edebileceğiniz gibi, hindistan cevizi yağı hindistan cevizinden gelir. Var olan çok yönlü yağlardan biridir ve aynı zamanda cilt için de mükemmeldir. Buharlaşmadan saçlara derinlemesine nüfuz etmesini sağlayan çok miktarda yağ asidi içerir. Hindistan cevizi yağı  saç sağlığı için gerekli olan karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Hindistan cevizi yağı, rafine edilmiş, rafine edilmemiş ve ekstra bakire gibi çeşitli farklı çeşitlerde mevcuttur ve saç büyümesi için en iyi yağlardan biridir.

Tüm saç tipleri, özellikle kuru, hasarlı veya donuk saçları olanlar için idealdir. Hindistan cevizi yağı, kırılgan saçları ve bölünmüş uçları onarmak isteyenler için iyi çalışır ve yavaş saç büyümesi olan kişiler için önerilir.Hindistan cevizi yağı, ısı hasarına karşı koruma ve hasarlı ve kırılmış saçları tamir etme gibi birçok faydaya sahiptir. Düzenli olarak kullanmak saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur ve sağlıklı saç büyümesini ve sağlıklı bir saç derisini destekler. Hindistan cevizi yağı, nemi koruyarak, güzel ve sağlıklı bir parlaklık kazandırarak saçın görünümünü iyileştirir. 

Mümkün olduğunda organik hindistan cevizi yağı kullanın. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı olduğundan, ısıtmak onu yumuşatır ve daha kolay uygulama sağlar. Yağlı bir saç derisine sahip olanlar için: kökleri hariç, saça uygulayın. Kuru saç derisi olanlar için: kökler de dahil olmak üzere saça uygulayın. En az 30 dakika bekletin ve her zamanki alkolsüz şampuanınızla yıkayın. Hindistan cevizi yağı ile haftada bir kez saçlarınızı tedavi etmek, zarar görmemesine ve sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

Argan Yağı ile Saç Bakımı


Fas yağı olarak da bilinen Argan yağı, argan ağaçlarından üretilen fındıklardan elde edilir. Yağ asitleri, antioksidanlar ve E vitamini bakımından zengin olan argan yağı, saçınızın güzel görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda birçok koruyucu özelliği de vardır. Zengin altın renginden dolayı bazen “sıvı altın” olarak anılır. Tamamen doğal işlenmiş , organik argan yağı en iyi şekilde kullanılır, çünkü minimum düzeyde işlenir ve herhangi bir kimyasal veya katkı maddesi içermez.
Sık sık şekillendirilen ve ısıya maruz kalan kuru, kırılgan, kıvırcık veya kalın saç. Ayrıca saçları yağlı olan insanlar için idealdir. Argan yağı, saçları UV ışınlarından ve ısıdan korur. Ayrıca saçı nemlendirir ve pürüzsüzleştirir, yumuşak ve yönetilebilir hale getirir ve  parlaklık kazandırır.

Argan yağı viskozdur ve oda sıcaklığında eriyiktir. Hindistan cevizi yağı kadar yağlı olmadığı için, argan yağını haftada bir defadan daha sık kullanabilirsiniz - hatta isterseniz günlük kullanabilirsiniz. Tavsiye edilen kullanım birkaç damla elinize dökün,  sonra saçınıza uygulayın, köklerden kaçının. Argan yağı kuru veya nemli saçlara uygulanabilir ve çabuk bir anti-frizz tedavisi olarak mükemmel çalışır.  

Jojoba Yağı ile Saç Bakımı


Jojoba yağı jojoba bitkisinin ürünüdür. Jojoba yağı saçta kullanım için idealdir, çünkü sebumla birçok özelliği paylaşır, yağlarımız doğal olarak üretir. Saç derisinin doğal dengesine müdahale etmez. Saç şaftına ve folikülüne derinlemesine nüfuz ettiğinden, içten dışarıya doğru çalışan jojoba yağı mükemmel bir nemlendiricidir. Jojoba yağı ayrıca antibakteriyel özelliklere de sahiptir. Tamamen doğal, rafine edilmemiş jojoba yağı , herhangi bir kimyasal içerik içermediğinden, saç ve cilt üzerinde kullanılan en iyi tiptir. 

Kuru, hasarlı veya donuk saçlar ve kepekten muzdarip saç derisi sorunları olanlar için idealdir. Jojoba yağı saçları nemlendirir, kepek ve kuru saç derisini önler ve saçları yumuşak ve parlak yapar.

Jojoba yağı birkaç farklı şekilde kullanılabilir. Oda sıcaklığında viskozdur. Ayrı bir tedavi olarak, saçınızı şampuanlamadan önce saç derisine uygulayabilir ve 30 dakika veya daha uzun süre bekletilebilir. Gece  bile bırakabilirsiniz. Saç kremliğinize birkaç damla eklemeyi deneyin veya şampuanlamadan sonra saçınızın ucuna düz bir şekilde uygulayın.  

Tatlı Badem Yağı ile Saç Bakımı


Badem yağı badem içerisindeki çekirdeklerden gelir. Tatlı badem yağı, tatlı bir tadı olan özel olarak yetiştirilen yenilebilir bademlerden gelir. Sadece yemek pişirmek için değil, aynı zamanda tatlı badem yağı da saçlarınız için harikadır. E vitamini, yağ asitleri, proteinler ve antioksidanlar ile birlikte magnezyum içerir ve saç kırılmasını azaltır ve büyümesine yardımcı olur. Mineral eksikliği olan insanlar saç  dökülmesini yavaşlatırlar, bu nedenle diyetinize biraz badem yağı eklenmesi de bu sorunlara yardımcı olabilir.  

Badem yağı ile saç bakımınız için bakınız: Badem Yağı Saç Bakımı

Zeytin Yağı ile  Saç Bakımı


Zeytinyağı, presleme zeytinlerinden elde edilen son derece çok yönlü bir yağdır. Koruyucu ve nemlendirici özelliklere sahiptir. Saç şaftını kapladığı ve keratin kapladığı için zeytinyağı koruyucu niteliktedir. Ayrıca limon suyu ile kombine edildiğinde peeling ve kepek mücadele özellikleri vardır. Düzenli kullanıldığında, zeytinyağı kremi ve diğer saç-yumuşatma ürünlerini kullanma ihtiyacının yerini alabilir. Organik, sızma zeytinyağı en iyisidir, çünkü doğal antioksidanlar bakımından zengindir ve hiçbir kimyasal içerik içermez.

Hasarlı, donuk, kuru veya kıvırcık saçların yanı sıra kepek eğilimli saçlar için idealdir.  Zeytinyağı ısıya karşı korur, gözle görülür bir görünüm kazandırır, parlatır, nemlendirir ve hasarlı ve kırık saçlara sağlıklı bir görünüm kazandırır.

Kuru ya da nemli saçlarda haftalık saç bakımı olarak zeytin yağını kullanabilirsiniz. Saçınızı bir ile iki çorba kaşığı zeytinyağı ile kaplayın ve saçınızı yaklaşık 30 dakika boyunca duş başlığıyla kapatın. Saçları sonradan iyice yıkadığınızdan emin olun ve soğuk su ile durulayın. Bir zeytinyağı tedavisinden sonra kremi kullanmanıza gerek yoktur. Haftada bir limon suyu ile kullanıldığında zeytin yağı da kepekle savaşır. Bu işlem için, her biri su, zeytinyağı ve limon suyu içeren birkaç çorba kaşığı karıştırın. Saç derisine sürün ve şampuanı çıkarmadan önce 20 dakika bekletin.

Üzüm Çekirdeği Yağı ile Saç Bakımı


Üzüm çekirdeği yağı, soğuk preslenmiş üzüm çekirdeğinin bir özüdür. Sağlıklı saç ve cilt hücrelerinin büyümesi için gerekli olan yumuşatıcılar, antioksidanlar ve besinler içerir. Diğer doğal yağlarla aynı nemlendirme özelliklerine sahip olmasına rağmen, üzüm çekirdeği yağı kırılgan ve zayıf saç ve saç dökülmesini tedavi etme yeteneğinden daha üstündür. Aynı zamanda etkili bir kepek ve dermatit savaşçısıdır ve insanların saçı yeniden kazanmalarına yardımcı olabilir. Bu hafif ve çok yönlü yeşil renkli yağ, yemek pişirmek için kullanıldığında da kalp sağlığı için faydalıdır. Saf, tamamen doğal, üzüm çekirdeği yağı , hem yemek pişirmek hem de cilt ve saç bakımı amacıyla kullanılan en iyi tiptir.

Kuru, donuk  ve kırılgan saçlar, yağlı ve kepek eğilimli saçlar için idealdir. Saç dökülmesinde de etkilidir.Üzüm çekirdeği yağı saçları nemlendirir ayrıca saçı güçlü, sağlıklı tutar ve  bölünmüş uçların tedavisinde etkilidir. Üzüm çekirdeği yağı kepekle mücadelede yardımcı olur ve dermatiti olanlarda saç derisi iltihaplanmasını azaltır. Ayrıca saç dökülmesine neden olan bir hormon olan DHT üretimini de engeller. Üzüm çekirdeği yağı içerisindeki E Vitamininin yüksek içeriği, zayıf ve kırılgan kıllara karşı mukavemet kazandırmaya ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olan linoleik asit üretimini teşvik eder.

Üzüm çekirdeği yağı, bu listede bulunan diğerlerine göre hafiftir ve bu da sık kullanım için idealdir. Ayrıca herhangi bir koku yoktur. Derin bir iyileştirici bakım olarak kullanmak için saçınıza birkaç yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı sürün ve 10 dakika bekletin. Parlak ve nemlendirilmiş saçlar için soğuk su ile durulayın. Kepek tedavisi için yağı doğrudan saç derisine sürün ve absorbe etmesine izin verin. Bir gece tedavi olarak, sıcak üzüm çekirdeği yağıyla kaplayın, duş başlığı veya havluyla örtün ve sabahları yıkayın. Üzüm çekirdeği yağı, saç köklerinin rahatlama ve gevşemesine yardımcı olan uçucu yağlar için de mükemmel bir taşıyıcı yağdır.

Lavanta Yağı ile Saç Bakımı


Lavanta yağı, lavanta çiçeklerinden elde edilen uçucu bir yağdır. Çalışmalar , lavanta yağının topikal kullanımını saç gelişimini desteklediğini göstermiştir. Başın üzerindeki saç foliküllerinin sayısını arttırır, daha kalın ve daha gür saçlar kazanmanıza yardımcı olur. Ayrıca antimikrobiyal ve antiseptik özelliklere sahiptir, bu da onu kepek kullanan kişiler için ideal kılar. Saç derisine masaj uygulandığında ve taşıyıcı yağ ile karıştırıldığında, dolaşımını artırır, saçların büyümesini uyarır ve saç kaybını önleyebilir. Saç derisi lavanta yağı ile işlendiğinde büyüyen saç folikülleri daha derinden köken alır ve daha az saç kaybına neden olur.

Tüm saç tipleri, özellikle ön ve arkada yağlı saçları olan ve diğer bölgelerde kuru saç derisi olan kişiler için idealdir.  Lavanta yağı, diğer topikal saç büyüme ürünlerinin neden olduğu yan etkiler olmadan saç büyümesini teşvik eder. Saç dökülmesini önler, saç derisini nemlendirir ve sebum üretimini dengeler. Düzenli kullanımı daha dolgun ve kalın saçlarla sonuçlanır. Saç ve saç derisine pek çok faydası ile birlikte lavanta yağının aynı zamanda saç dökülmesinin bir nedeni olan stresi de azalttığı kanıtlanmıştır. Lavanta yağı da ayrı ve hoş bir aroması vardır.

Lavanta yağı esansiyel bir yağ olduğundan, sıcak zeytin veya hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın. Saç derisi masajı olarak kullanılıyorsa, sekiz ile 10 damla lavanta yağını bir taşıyıcı yağın iki çorba kaşığın ile karıştırın ve saç  derisine masaj yapın. Bir havlu veya duş başlığı ile saçları örterek, bir gecede bırakın. Sabah şampuan ile saçı yıkayın. Ayrıca nemlendirilmiş ve harika kokulu saçlar için şampuanınıza  birkaç damla da ekleyebilirsiniz.


Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder