1 Aralık 2018 Cumartesi

Hindistan Cevizi Yağı

Kullanım alanı son derece yaygın olan hindistan cevizi yağı sağlık, cilt ve saç için son derece etkili bir doğal yağdır. Tropik bir yağ olan bu yağımız ülkemizde son yıllarda yemek pişirmek adına çok az kullanılsa da cilt bakımında krem olarak fazlasıyla kullanımının yanında, saç bakımında maske yapımlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Bizlerde bu kadar etkili olan bu yağımız hakkında sizlere bazı bilgiler vererek hem neden bu kadar kullanıldığını anlamanızı hem de bu yağı kullanırsanız ne gibi faydalar kazanacağınızı aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Hindistan Cevizi Yağı Nedir ?


Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı , hindistan cevizinin “çekirdeği” olan bir hindistancevizi yiyebilir, etli “etinden” çıkan yağdır. Bu yağ çeşitli yöntemlerle ekstrakte edilir, bu nedenle rafine ve rafine edilmemiş dahil olmak üzere farklı türlerde hindistancevizi yağları satın alabilirsiniz. Oda sıcaklığında, hindistan cevizi yağı tipik olarak katıdır çünkü erime noktası 76 derece F'dir. Tamamen raf stabildir, yemek pişirmek veya cilt bakımı için kullanmak için mükemmel bir yağdır .

Hindistan cevizi yağı, doymuş bir orta zincirli yağ asididir ve yağ asitleri zincirlerinin uzunluğu 6-12 karbon arasındadır. Tükettiğimiz neredeyse tüm doğal doymamış ve doymuş yağlar uzun zincirli yağ asitleridir. Hindistan cevizi yağının benzersiz orta zincirli yağ asidi bileşimi, tükettiğimiz diğer yağlardan farklı olarak özellikleriyle besinsel bir güç merkezi olarak ayrı bir şeydir .

Araştırmalar orta zincirli yağ asitlerinin enerjinin sürdürülebilir bir şekilde artmasını sağlayabileceğini göstermektedir çünkü bunlar enerji olarak yakılmak üzere doğrudan karaciğere gönderilmekte ve vücutta diğer yağlar gibi işlenmemekte ya da depolanmamaktadır. Ayrıca, metabolizmayı uyardığı, insülin duyarlılığını koruduğu ve bazı çalışmaların düzenli olarak tüketildiğinde dayanıklılık ve performanslarını artırabileceğini öne sürdüğü gösterilmiştir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları 


Hindistan cevizi yağı kalp sağlığını geliştirmeye yardımcı olan HDL kolesterol düzeylerini artırmaya yardımcı olur. Ancak, hindistan cevizi yağında yapılan araştırmaların çoğunda olduğu gibi hindistan cevizi yağını dikkatli kullanmayı ve kolesterol düzeyleri üzerindeki etkisini kısa vadeli çalışmalara dayandırmayı öneren uzmanlar vardır. Hindistan cevizi yağının özellikle abdominal obeziteyi azaltmak için kilo kaybı için yararlı gibi görünmektedir. Hindistan cevizi yağı HDL kolesterol seviyelerini artırırDiğer yemeklik yağlara kıyasla sindirimi kolaydır ve tiroid ve endokrin sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.   Hindistancevizi yağında bulunan yağların% 50'sinin laurik asit gibi MCT'ler olduğunu belirtmektedir. Bu asitler bağırsak tarafından kolayca emilir ve enerji üretmek için vücut tarafından kullanılabilir. Dahası, MCT'ler kolesterolün taşınmasına veya biyosentezine katılmamaktadır. 

Yakın tarihli araştırmalar hindistan cevizi yağı kullanımının Alzheimer hastalarının bilişsel yeteneklerini geliştirdiğini ileri sürmektedir. MCTler hindistan cevizi yağı içinde bulunan keton büyük bir kaynak bağlantılı hafıza geliştirmekte yardımcı olacağı iddia edilmektedir. Ancak, hindistan cevizi yağının aslında herhangi bir biçimde beynin işleyişini artırıp artırmadığını anlamak için daha fazla klinik ve bilimsel veriye ihtiyaç vardır. 

Sistemik kandidiyazis olarak da bilinen Candida, midede Candida albicans adı verilen mayanın aşırı ve kontrolsüz büyümesinin neden olduğu trajik bir hastalıktır. Bir çalışma  hindistan cevizi yağında kandidadan kaynaklanan inflamasyondan hem dış hem de içsel olarak rahatlama sağladığını ileri sürer. Yüksek nem tutma kapasitesi cildin çatlamasını veya soyulmasını önler. Hindistan cevizi yağında bulunan kaprik asit, kaprilik asit, kaproik asit, miristik asit ve laurik asit, Candida albicans'ın yok edilmesine yardımcı olur.  

Hindistan cevizi yağında MCT'lerin varlığı nedeniyle , nöbetler ve epilepsiden kurtulmak için ketojenik diyetin bir parçası olarak kullanılabilirler.   Hindistan cevizi yağının HIV hastalarının viral yüküne olan azaltıcı etkisini göstermektedir. Hindistan cevizi yağı, grip, kızamık, hepatit, uçuk, SARS ve diğer ciddi sağlık risklerine neden olan virüsleri öldürür.  Hindistan cevizi yağındaki orta zincirli trigliseritlerin ve yağ asitlerinin varlığı böbrek, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarının önlenmesine yardımcı olabilir. Hindistan cevizi yağının da pankreatiti tedavi ederek pankreasın sağlıklı tutulmasında yararlı olduğuna inanılmaktadır . Ancak, bu faydaları sağlamak için daha fazla bilimsel araştırma gerekmektedir. 

Hindistan Cevizi Yağı  Doymuş Yağ Asitleri

Bunların çoğu vücut sistemlerinin içine iyi asimile edilmesi gereken orta zincirli trigliseritlerdir.

Laurik asit : Toplamın % 40'ından fazlasını temsil eden baş asittir, ardından kaprik asit, kaprilik asit, miristik asit ve palmitik asit içerir. İnsan vücudu laurik asidi monolaurine dönüştürür. Laurik asit, virüs ve hastalıklarla baş etmede yardımcıdır.
Kaprik asit: Diğer bakteriler tarafından salgılanan belirli enzimlerle reaksiyona girer, bu da onu daha sonra güçlü bir antimikrobiyal ajan olan monocaprin'e dönüştürür.
Kaprilik asit, kaproik asit ve miristik asit: Antimikrobiyal ve antifungal özellik açısından zengindirler.
Stearik asit : Bu asit temizleyici ve katılaşma özelliklerine sahiptir. Cilt bakım ürünleri için kullanılmaz.

Hindistan Cevizi Yağı Doymamış Yağ Asitleri

Yağ, çoklu doymamış yağ asitleri - linoleik asit, tekli doymamış yağ asitleri - oleik asit içerir. Hindistan cevizi, ayrıca fenolik asit olarak bilinen gallik asit içerir. Bu polifenoller koku ve hindistan cevizi yağının tadı için sorumludur. Virgin hindistancevizi yağı bu polifenollerden zengindir. Ayrıca, betainler, etanolamid, etoksilatlar, yağlı esterler, yağlı polisorbatlar, monogliseritler ve poliol esterler içerir. 
Yukarıda belirtilen yağ asitleri dışında, aynı zamanda yağlı klorürler, yağlı alkol sülfat ve yağlı alkol eter sülfat içerir. 

Hindistan Cevizi Yağı  Saça Faydaları


Tropik kıyı bölgelerindeki kadınların uzun ve parlak saçlarının sebebini biliyor musunuz? Evet, hindistan cevizi yağıdır.  Dünyanın tropikal kıyı bölgelerindeki kadınlar bu yağı neredeyse her gün saçları için kullanırlar. Bu kalın  yağ, saçlarınızın sağlıklı büyümesine yardımcı olur ve parlaklık verir. Hindistan cevizi yağının  protein kaybını azaltmada oldukça etkili olduğu, bu nedenle saçınızda çeşitli sağlıksız etkileri kırabileceği düşülmektedir.  Düşük molekül ağırlığına bağlı olarak , saç miline nüfuz edebilir ve saç hasarını önleyebilir.  

Bu, bir saç bakım yağı olarak ve çeşitli saç kremi ve kepek giderici kremlerin üretiminde kullanılmasının sebebidir. Sağlıklı saçlar için en iyi çeşit organik sızma hindistan cevizi yağıdır. Saçınıza topikal olarak uygulayın ya da hindistan cevizi yağı saç maskesi kullanın.

Hasarlı saçlar hakkında endişeli misiniz? Yine hindistan cevizi yağı çözümdür. Mükemmel bir saç kremi ve hasar görmüş saçların yeniden büyüme sürecine yardımcı olur. Ayrıca zarar görmüş saçları beslemek ve iyileştirmek için gerekli olan gerekli proteinleri sağlar.   Saç derinize  düzenli olarak masaj yaparak, saç derisi kronik olarak kuru olsa bile saç derisinin kepeksiz olduğundan emin olabilirsiniz. Saçınızı ve saç derisini bitler istilasından korumada da yardımcı olur . 

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Hindistan cevizi yağının cilt için harika olduğunu biliyor muydunuz ?  Bitkisel yağların deri üzerindeki etkileri üzerine, hindistan cevizi yağının antibakteriyel , anti-aging, antioksidan, yara iyileşmesi ve anti-inflamatuar özellikler bakımından zengin olduğu bulunmuştur. 

Ayrıca aşağıdakileri içeren çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde de yardımcı olur:

  • Egzama ve sedef : Bakire hindistan cevizi yağının topikal uygulaması, bu durumların şiddetini azaltır.
  • UV radyasyonu : Hindistan cevizi yağı kullanımının cildi UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı korumaktadır. 
  • Dermatit : Hindistan cevizi yağının, mineral yağa kıyasla atopik dermatit semptomlarının giderilmesinde etkili olduğunu düşündürmektedir. Bir başka çalışmada, bakire hindistancevizi yağının atopik dermatiti tedavi etmenin etkili bir yolu olarak kullanılabileceği bulunmuştur. 
  • Cilt yarası : Virgin hindistan cevizi yağı yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.
  • Xerosis veya kuru cilt :  Hindistan cevizi yağının cilt için güvenli ve etkili bir nemlendiricidir. [ Saf soğuk preslenmiş, organik, GDO olmayan hindistancevizi yağı , kuru ciltler de dahil olmak üzere her türlü cilt için kullanılabilen mükemmel bir masaj yağıdır.
  • Antimikrobiyal aktivite : Monolaurin, doğada antibakteriyel, antiviral ve antifungal olduğu tespit edilen hindistan cevizi yağının aktif bir bileşenidir. Sivilce ve diğer cilt enfeksiyonlarına neden olan Staphylococcus aureus gibi bakterilerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar.
  • Yanıklar : Hindistan cevizi yağının kullanımı yanıkların etkili bir şekilde tedavi edilmesine yardımcı olur . 



Mineral yağın aksine, bu yağın uygulanmasından cilt üzerinde herhangi bir olumsuz yan etkisi olma şansı yoktur. Bu nedenle, kuruluk ve cilt dökülmesini önlemek için binlerce yıldır güvenle kullanılmaktadır.  Bu sebepten dolayı bu yağ, cilt bakımı için kullanılan sabun, losyon ve krem ​​gibi çeşitli vücut bakım ürünlerinin temel bileşenini oluşturur.  


Sağlıklı yağlar hindistan cevizi yağı ile sınırlı değildir. Aşağıdaki yazılarımıza bakarak farklı yağlar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yazılarımızın yararlı olduğunu düşünüyorsanız başkalarınında yararlanması için paylaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder