11 Nisan 2019 Perşembe

Jojoba Yağının Cilt ve Saç Faydaları

Jojoba yağı kullanımı gün geçtikçe artan bir doğal yağdır.Aslında balmumu olan bu yağımız cilt ve saçlarımız için harikalar yaratmaktadır. Bizlerde bu yazımızda jojoba yağının cilde ve saçlarınıza sağladığı faydalardan, yağımız nereden geldiğinden ve içeriğinden bahsedeceğiz. Bu sayede cilt ve saç bakımınız için hangi durumlarda bu yağı kullanmanız gerektiğini bileceksiniz. İyi okumalar dileriz.

Jojoba Yağı Nedir?


Jojoba Yağı Nedir?
Jojoba  , cildin doğal yağlarına (sebum) yakından benzeyen sıvı bir balmumudur. Bu doğru, jojoba yağı hiç bir yağ değil, aslında sıvı bir bitki balmumudur.  Bu şaşırtıcı yağ, jojoba ( Simmondsia chinensis ) bitkisinin tohumundan gelir. Bu bitki, Güney Kaliforniya ve Arizona'nın yanı sıra Kuzey Meksika'nın bazı bölgeleri de dahil olmak üzere ABD'nin sıcak ve kurak bölgelerine özgüdür. Jojoba en iyi nemlendirme özelliği ile bilinir. Cilde nem çeker ve yağlı hissetmeden nem ekler. Ayrıca cildi zararlı bakterilerden koruyan pH'ı dengeleyerek asit mantosunun üretimine yardımcı olur. Diğer bitkisel yağlara kıyasla inanılmaz derecede stabilize olan jojoba, kolayca kokmaz. Aynı zamanda kokusuzdur. Yani jojoba yağı kozmetik ve sağlık ve güzellik ürünleri için akıllıca bir seçimdir.


Jojoba Yağının İçeriği 


Jojoba doğal olarak cilt iyileştirici vitaminler olarak bilinen A, D ve E vitaminleri dengesini içerir.Jojoba doğal olarak A Vitamini bakımından zengindir ve sentetik formüllerin aksine, bebekler ve yetişkinler için hamilelik süresince güvenlidir. A vitamini cilt hücresi yenilenmesi için önemlidir ve cildi sağlıklı tutar.    Esansiyel yağ asitleri omega 6 ve 9 cilt hücrelerinin yenilenmesine ve hasarlı cilt dokusunun onarılmasına yardımcı olur.

Güçlü antioksidan özellikler cildin matris seviyesine nüfuz edebilir. Jojoba'nın balmumu esteri, cilt hücreleri arasındaki boşlukları doldurur, cildi hızlandırılmış cilt yaşlanmasına karşı koruyarak metabolizmasını yatıştırır ve yavaşlatır. Jojoba'da doğal olarak bulunan doymuş bir yağ asididir . Docosenol antiviral olup soğuk boğaz tedavilerinde kullanılır.

Jojoba Yağının Cilt  Faydaları


Jojoba yağının birçok kozmetik kullanımı vardır. Losyonlarda ve nemlendiricilerde en yaygın kullanılan doğal maddelerden biridir. Jojoba yağının çeşitli cilt hastalıklarını iyileştirmek için nasıl kullanılabileceğine  ve cilde faydalarına dair aşağıda bilgiler verilmektedir.  

    Jojoba Yağının Cilt  Faydaları
  • Jojoba yağı cildinizi yumuşak ve esnek yapabilir.  Cilt hücrelerini kaplayan ve bunların hidrasyonundan sorumlu yüksek miktarda seramid içerir. Cilde hızla emilir ve yağ kalıntısı bırakmaz. Bu nem kaybına, alerjenlere ve toz kirliliğine karşı güçlü bir bariyer oluşturmaya yardımcı olur. Kuru yamaları nemlendirir ve cilt sağlığını iyileştirir. 
  • Egzama ve rosacea gibi cilt rahatsızlıklarından mı şikayet ediyorsunuz? Jojoba yağı egzama için doğal bir tedavi olarak kabul edilir. Jojoba yağı, kuru cildin ve rosacea gibi diğer koşulların neden olduğu kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olan antienflamatuar özelliklere sahiptir. 
  • Jojoba yağı da yağlı ciltlerde iyi çalışır. Komedojenik değildir ve gözenekleri tıkamaz.  Jojoba yağı, cildin kendi başına daha fazla yağ salmasını engeller ve yağ üretimini dengeler. 
  • Cildi sıkılaştırıp nemlendirmeye ek olarak, jojoba yağı da kırışıklıkların görünümünü azaltmada etkilidir ve böylece daha genç görünmenizi sağlar. Sürekli jojoba yağı kullanımı ince çizgileri ve kırışıklıkları% 25'e kadar azaltabilir. Ayrıca jojoba yağında bulunan linoleik asit ve antioksidanlar cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. 
  • Jojoba yağı sivilce için iyi midir? Hepimiz tıkanmış gözeneklerin genellikle sivilcelere veya siyah noktalara yol açtığının farkındayız. Sivilceyi azalttığını iddia eden birçok kozmetik, hayvansal yağ içerir, bu da daha da kötüleşir. Jojoba yağı gibi doğal ürünlere güvenmek her zaman daha iyidir. 
  • Jojoba yağının antibakteriyel özellikleri bakterileri öldürerek cilt iltihabını azaltmaya yardımcı olur . Ayrıca yaraları, kesikleri ve soğuk yaralar ve siğiller gibi küçük enfeksiyonları iyileştirmek için kullanılır. Jojoba yağı, sıklıkla yaralanmalara eşlik eden ağrılı şişliği ve kızarıklığı azaltır. 
  • Jojoba yağı iyi temizleme özelliklerine sahiptir ve makyaj temizleyici ve yüz temizleyici olarak kullanılabilir. Bu yağ tüm makyaj izlerini anında temizlemeye yardımcı olur. Yapmanız gereken tek şey jojoba yağına bir pamuk topu sokmak ve yüzünüze ve dudaklarınıza sürtmektir.   
  • Kuru ve çatlak topukların için endişeli misin? Jojoba yağı  ayaklara düzenli uygulanması onları pürüzsüz tutar ve topuklu çatlamaları önler. 
  • Güneşte uzun süre kalmak, kendimizi güçlü bir güneş kremi kullansak bile, çoğumuz için iyiye işaret değildir. Güneş yanıkları ve cildin kızarıklığı ile sonuçlanabilir ve daha sonra ağrıyı hafifletmek için çeşitli ilaçlar aramaya başlayabilirsiniz. Etkilenen alanlara jojoba yağı sürtmeyi deneyin. E ve B kompleksi vitaminleri bakımından zengin olduğu için jojoba yağı, yanma hissini yatıştırırken hasarlı cildin onarılmasına yardımcı olacaktır. 
  • Her zaman uykulu ve hasta görünmesini sağlayan  panda gözleriniz mi var? Jojoba yağını deneyin. Birçok çalışma, yağların bu çirkin halkaları azaltmak ve kaldırmak için iyi bir alternatif olduğunu kanıtlamıştır. Eşit miktarda jojoba yağı ve papatya esansiyel yağı karıştırın ve karışımı 10-15 dakika boyunca gözlerin altına nazikçe masaj yapın. Ilık suyla iyice yıkayın. 
  • Jojoba yağı , kaçınılmaz çatlak izlerini azaltma ve önleme kabiliyeti nedeniyle hamile bayanlar için bir nimet olarak da çalışabilir . Hamilelik sırasında günde iki kez ve hatta çatlakları uzak tutmak için doğumdan sonra karnınıza küçük bir miktar jojoba yağı sürün. Doğada rahatlatıcı olduğu için uygulaması sinirlerinizi sakinleştirir ve sizi rahatlatır. 


Jojoba Yağı Saç İçin Faydaları 

Jojoba Yağı Saç İçin Faydaları Saçlarımız genellikle düzenli şekillendirme ve ısıtma ile suistimal edilir. Saçınızı her renklendirdiğinizde, saç telleri uzun vadede onlara zarar verebilecek sert kimyasallara maruz kalır. Kimyasal yüklü şampuanlar, saç kremleri, şekillendirme jelleri ve saç spreyleri saçınızı kuru, kırılgan ve hasarlı hale getirir. Basit tarama ve fönleme işlemi aynı zamanda saç kırılmasına ve hasara neden olabilir. Bu gibi saç ürünleri ve şekillendirmelerin neden olduğu hasarı önlemek için, saçınızı derinleştirmek için jojoba yağı kullanın. 

  • Jojoba yağı, tıkalı ve kabuklu sebum kalıntılarını temizlemeye yardımcı olur. Bu da, saç dökülmesini ve kırılmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri saç derisini temiz ve sağlıklı tutar. 
  • Jojoba yağı serum olarak mükemmel çalışır ve saça sağlıklı bir parlaklık verir. Bu doğal yağ saç tırnaklarını yumuşatır ve kuru, kıvırcık ve mat saçları yumuşatır. Saç nemindeki doğal nemi kapatmaya yardımcı olur. Ayrıca, kirleticilerin ve kimyasalların neden olduğu hasarı en aza indirerek saçlara parlaklık   katmaktadır.  
  • Jojoba yağının saç büyümesi için kullanılması, bu ekstra desteği sağlamak için mükemmel bir yoldur. Saçımız nemlendirmek için sebum veya yağ salgılar. Çoğu zaman, aşırı sebum saç köklerini tıkayan bez tarafından salgılanır. Bu saç dökülmesine ve saç kırılmasına neden olur. Tıkanmış foliküller nedeniyle saç büyüme hızı da olumsuz yönde etkilenir. Jojoba yağı, tıkanmış saç köklerinin neden olduğu saç dökülmesini ve incelmeyi önler. Bu tıkanmaları çözer ve temizler ve yeni saç hücrelerinin gelişmesini teşvik eder, bu da saç büyümesini sağlar.  
  • Jojoba kuru saç derisi için mükemmel bir nemlendiricidir ve genellikle kepekle karıştırılan lapa lapa ve kırılgan ciltten kurtulmanıza yardımcı olur. Jojoba yağı, saç derinizi buharlaşmadan gözeneklere derinlemesine nemlendirir. Bu derin ve kalıcı bir nemlendirme etkisine neden olur ve saç derisinin pH seviyesini dengeler. Ayrıca saç derinizi antibakteriyel özellikleri ile sağlıklı tutar. Bu özellikle kafa derisinde kepek, kuru kafa derisi ve sedef hastalığı olan insanlar için rahatlatıcıdır. Saç derisini iyi nemlendirir ve saç köklerinden sağlam tutar . 
  • Yağlı bir kafa derisi saçınıza gerçekten zarar verebilir. Piyasada bulunan ürünlerin çoğu genellikle saçların kurutulmasıyla sonuçlanır. Şampuanlama, saçı sıkıcı ve cansız hale getirdiğinden sorunu ağırlaştırır.Jojoba yağı, kafa derisindeki sebum atılımını kontrol etmeye yardımcı olur. Tıkanmış gözeneklerdeki sebum akışını düzenler ve saçınızdaki yağ miktarını dengeler.  
  • Boyalı saçlarınız varsa, yüzmeye gitmeden önce saçınıza jojoba yağı sürün. Bu, saç tellerini kapatmaya ve zararlı kimyasalların saç rengini çıkarmasını önlemeye yardımcı olur. 


Aşağıdaki yazılarımı saç bakımınızda farklı yağ türlerini kullanmanıza yardımcı olacaktır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder