25 Ekim 2019 Cuma

Cilt Bakımında Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının bilinen faydaları, yeni araştırmalar ilerledikçe çoğalmaktadır.  Özellikle kozmetik alanında hindistan cevizi yağı son derece fazla kullanılmaktadır. Bu makalede de özel olarak cilt bakımında bu yağın nasıl kullanılması gerektiği ve faydaları hakkında bilgiler verilecektir. 

Cilt için Hindistan Cevizi Yağı 

Günlük olarak hindistancevizi yağı uygulamak etkili bir yaşlanma karşıtı tedavi olarak kullanılabilir. Organik Hindistan Cevizi Yağı sağlık ve güzellik endüstrisinde 'sahip olması gereken  yeni dinamiği katmaktadır. Sert kıştan sonra bir miktar cilt bakımınıza ihtiyacınız varsa, bu şaşırtıcı yağın saçınız, vücudunuz ve cildiniz için muazzam faydaları vardır. Sizi en iyi şekilde  hissetmenizi sağlamak için çeşitli şekillerde kullanılabilir.


Hindistan Cevizi Yağı'nın Cilde Faydaları


Hindistan cevizi yağı'nın cildinize sağladığı faydalar çok geniştir. Bir nemlendirici, gençleştirici gibi davranır, kuru cilde ve  tahrişlerde yardımcı olabilir. Liste devam etmektedir ve  size cildinizde yardımcı olabileceği en önemli faydalardan sadece birkaçıdır. Aşağıda farklı cilt faydaları bulunmaktadır. 

Erken yaşlanmayı önleme:  Hindistan cevizi yağı, cildin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olduğu bilinen antioksidan özelliklere sahiptir.
Pürüzsüz cilt :  Cildin yüzeyine uygulanarak,  Hindistan cevizi yağı cildin görünümünü sağlıklı ve pürüzsüz tutmaya yardımcı olur.
Nemi koru :   Hindistan cevizi yağı'nın doymuş yağın doğal bileşimi nedeniyle gözeneklerden kaynaklanan nem kaybını azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
Yaraları iyileştirir:  Cilde organik bir hindistan cevizi yağı uygulayarak cilde bir kesik veya yara varsa, bazıları mikrobik enfeksiyonlardan korunmada yardımcı olacağı bilinmektedir.
Çatlamaya karşı koruyun: E Vitamini içeriği nedeniyle, organik hindistan cevizi yağı cildin çatlamasını önlemeye yardımcı olur.
Cildin onarmasına yardımcı olur:   Yağın, E Vitamini içeriği nedeniyle cildin onarmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
Aşınma ve yıpranma onarımı :  Organik hindistan cevizi yağı'nda bulunan proteinlerin gençleştirici özellikleri, cilt üzerinde veya yakınında hasar görmüş hücrelerin değiştirilmesine yardımcı olabilir.
Tabanın bakımını yapın : Tabaklandığında cildin yüzeyine uygulanırsa, bronzluğun uzamasına yardımcı olabilir.

Hindistan cevizi yağı'nın cilt için en iyi faydalarından biri, diğer bazı yağlara kıyasla uzun süre dayanması ve bu nedenle birçok güzellik ürününde baz içerik olarak kullanılmasıdır.   

Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı 

Hindistan cevizi yağı zengin doğal yaşlanma karşıtı gece kremi yapmak için  aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz. 

Malzemeler:
  • ½ fincan bakire hindistan cevizi yağı
  • ½ çay kaşığı E vitamini yağı
  • ½ çay kaşığı limon esansiyel yağı


Yöntem:

Hindistan cevizi yağını bir miksere koyun ve kabarık görünene kadar çırpın. Yağları ekleyin. Cam bir kapta, serin ve kuru bir yerde saklayın. Bir ay saklayabilirsiniz. Kırışıksız genç bir cilt elde etmek için güzelliğinizle uyumadan önce günlük olarak cildinize sürün. 

Ayrıca https://badem-yagi.blogspot.com/2018/11/cilt-bakm-yaglar-nelerdir.html hakkında bilgi almak isterseniz linkimize tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder