28 Ekim 2019 Pazartesi

Tırnak Bakımınız için Bitkisel Yağlar

Kalın, güçlü tırnaklar sadece daha iyi görünmekle kalmaz, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Bulaşık yıkamak, oje sökücüye (aseton) maruz kalmak ve kuru kış havası ince tırnakların sebeplerinden sadece birkaçıdır. Ne  neden olursa olsun, esansiyel yağlar tırnaklarınızı güçlendirir ve kalınlaştırır ve sağlıklı bir duruma getirir.

Hayata kapılmak ve tırnaklarınızı ihmal etmek çok kolaydır. Bazılarımız tırnaklarını çiğner. Bazılarımız çok uzadıklarında kesmek yerine onları parçalamaktadır.  Bazılarımız onları görmezden gelir ve yaptığımız işlerin kötüye kullanılmasına izin verir. Şu anda tırnaklarınıza ne kadar özen gösterdiğiniz önemli değil, bu güzellik rutininin içine esansiyel yağ eklemenin tam zamanı olabilir.

Aşağıdakiler, tırnaklarınızı daha sağlıklı hale getirmek için uçucu yağları kullanmanın yolları hakkında bilgi verilecektir. 


Tırnaklarınız için En İyi Yağlar

Uçucu yağlar : Mür, Limon, Lavanta, Okaliptüs , Havuç Tohumu, Greyfurt, Biberiye, Selvi, Peru Balsamı, Roma Papatyası
Taşıyıcı yağlar : Jojoba, Hodan, Kayısı Çekirdeği, Üzüm Çekirdeği, Badem, Avokado

Tırnaklarınız için en iyi yağ Mür'dür . Haftada 3 kez tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize bir veya iki damla masaj yapın. Bundan daha sık yapmayın çünkü tırnaklarınızı sararır. Tırnaklarınızı asla alet olarak kullanmayın.  Hindistan cevizi, jojoba ve tamanu yağları gibi tırnak sağlığınızı arttırmaya yardımcı olan çeşitli taşıyıcı yağlar ile bakım yapın. Bahçede eldiven giyin. Kumaş eldivenlere dikkat edin, çünkü kiri kolayca hapsederler bu yüzden nitril veya lateks eldiven kullanmaya özen gösterin. Tırnakları  korurlar ve toprağı daha iyi hissedersiniz. Tırnak etlerini asla kesmeyin. Ellerinizi her yıkadığınızda tırnak etlerinizi geriye doğru itin. Tırnak ile cilt arasındaki açıklığı kapatıp bakterileri dışarıda tutarlar. Onları kestiğinde, onları enfeksiyon için açarsın. Ayrıca içe geçmiş bir çiviye sahip olmayı da kolaylaştırırsınız.

Tırnaklar çok gözeneklidir ve onları nemli tutmayı sık sık hatırlamıyoruz. Gün boyunca bol su için ve iyi nemlendiriciler kullanın. Pek çok insan parrafinli balmumu tedavilerini kullanıyor, tırnakları yumuşatıp nemlendirmeye yardımcı olabilir. Parafin mumu genellikle çeşitli esansiyel yağlar ve aloe vera gibi diğer doğal maddeler ile demlenir.

Ev Yapımı Tırnak Serumu 

Jojoba yağı  kuru ve kırılgan tırnak yataklarına ve tırnak etlerine yoğun nem ve doğal nem sağlayan çok sayıda şaşırtıcı yağ asidi içerir. Jojoba ayrıca tırnak yataklarındaki hasarlı kollajeni onarmaya, gücü arttırmaya ve sağlıklı tırnak büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur. Ve jojoba yağı çok küçük boyutlu moleküllerden yapıldığından, tırnak tabakaları arasına nüfuz eder ve yumuşatmak  için tırnağın içine girebilir.E vitamini  kırılgan tırnakları güçlendirir, tırnak etlerini yumuşatır, asmalar önlenmesine yardımcı olur ve tırnak esnekliğini arttırırken tırnak etlerini koyar Lvanta esansiyel yağı - iltihaplı tırnak etlerini yatıştırır ve rahatlatır ve zayıf, kırılgan tırnakları güçlendirir. Limon esansiyel yağı  hasarlı ve soyulma tırnaklarını güçlendirir. Buhur esansiyel yağı - tırnakların daha uzun ve daha güçlü olabilmesi için nemlendirilmesine yardımcı olur ve diğer esansiyel yağların özelliklerini artırır. Mür esansiyel yağı - tırnak gelişimi için en iyi esansiyel yağlardan biridir. kırılganlığı, incelme ve kırılma hafifletmek için derinlemesine nemlendirir. Bu yağlardan her birinde eşit mikatar ufak bir kapta karıştırmanız ve krem kabınıza almanız yeterlidir. Geceleri tırnaklarınıza sürebilirsiniz. 6 ay kullanımı uygundur. Serin yerde saklanmalıdır. 

Kirpik bakımı da tırnaklar gibi özel önem gösterilen detaylı bir konudur. Kirpik bakımınız için aşağıdaki yazımıza bakabilir ve ne gibi yağlar kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder